Πολιτική

Κακλαμάνης για Αττική Οδό: Η μεγαλύτερη τιμωρία της εταιρείας είναι να μην ανανεωθεί η σύμβαση

Κακλαμάνης για Αττική Οδό: Η μεγαλύτερη τιμωρία της εταιρείας είναι να μην ανανεωθεί η σύμβαση
Η Αττική Οδός από λεωφόρος απεγκλωβισμού έγινε λεωφόρος εγκλωβισμού, τονίζει ο Νικήτας Κακλαμάνης

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η δεύτερη φορά που ζητάει συγγνώμη εν αντιθέσει με τον προκάτοχό του, που σε παρόμοιες περιπτώσεις δεν θυμάμαι ούτε μία φορά να είπε τη λέξη συγγνώμη, ακόμα και όταν είχαν καταγραφεί οι 101 νεκροί στο Μάτι, εκείνος μας έλεγε άλλα πράγματα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, σχολιάζοντας τη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο.

«Βαθιά μου ιδεολογική πεποίθηση είναι ότι στην παιδεία, στην υγεία και στην ασφάλεια των πολιτών, και δεν εννοώ μόνο την εθνική ασφάλεια αλλά και γενικότερα, η παρουσία του κράτους πρέπει να είναι έντονη»,  υπογράμμισε ο ίδιος μιλώντας το πρωί στο ραδιοφωνικό σταθμό Real fm.

«Όταν έχεις να αντιμετωπίσεις τέτοια οξέα καιρικά φαινόμενα, τρεις είναι οι προϋποθέσεις που συνιστούν την πυξίδα για να τις αντιμετωπίσεις σωστά. Η πρώτη είναι οι υποδομές της χώρας, δεν θα σας πω ότι είναι τέλειες, αλλά δεν είναι τόσο κακές», πρόσθεσε.

Τεράστιες οι ευθύνες

«Δυστυχώς η Αττική Οδός από λεωφόρος απεγκλωβισμού έγινε λεωφόρος εγκλωβισμού. Οι ευθύνες της Αττικής Οδού είναι τεράστιες και κατά την προσωπική μου άποψη η μεγαλύτερη τιμωρία της εταιρείας που διαχειρίζεται την Αττική Οδό είναι να μην ανανεωθεί η σύμβαση διαχείρισης, όλα τα άλλα καλώς μπορεί να έγιναν αλλά είναι πταίσματα. Θέλω να θυμίσω ότι όταν πέρσι με την Μήδεια ο Χρυσοχοΐδης έκλεισε τους δρόμους τον κρέμασε η αντιπολίτευση με πρώτον τον ΣΥΡΙΖΑ στα μανταλάκια. Τώρα, φέτος κατηγορούν – δεν θα πω άδικα – γιατί δεν έκλεισε η Αττική Οδός», είπε ο κ. Κακλαμάνης.

Η Περιφέρεια έχει την ευθύνη για ό,τι συνέβη

Η δεύτερη παράμετρος είναι η εκτελεστική εξουσία, εκεί είναι η πολιτική προστασία, η περιφέρεια και οι δήμοι. Το κάθε κομμάτι έχει τις ευθύνες του και ο Πρωθυπουργός δεν μάσησε τα λόγια του. Η Περιφέρεια έχει την ευθύνη για ό,τι συνέβη στη Μεσογείων, στην Μαραθώνος, στον Περιφερειακό του Υμηττού. Απλά, όχι τώρα που βρήκαμε παπά να θάψουμε και τους ζωντανούς, γιατί βλέπω ότι όλα πέφτουν πάνω μόνο στην περιφέρεια», συμπλήρωσε.

Δε θα βγάλουμε τους πολίτες εξιλαστήρια θύματα

«Και η τρίτη παράμετρος είναι οι πολίτες, που είναι τραγικό λάθος και προκαλεί οργή να θέλουμε να πούμε ότι για ό,τι συνέβη φταίνε κυρίως οι πολίτες που δεν είχαν αλυσίδες στα αυτοκίνητά τους ή που κινήθηκαν ασκόπως μέσα στο Λεκανοπέδιο. Μπορεί να υπάρχουν ευθύνες και στους πολίτες, αλλά δεν είναι πάνω από 10-15%. Δεν θα βγάλουμε τώρα τους πολίτες εξιλαστήρια θύματα. Ταυτόχρονα, υπήρξε μια ολιγωρία στο να ζητηθεί, δεν είναι ντροπή όταν βλέπεις ότι με τις δικές σου δυνάμεις δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις, να φωνάξεις τον στρατό και την ΕΚΑΜ», τόνισε. «Όταν θα έρθει η ώρα των αλλαγών στην κυβέρνηση κάποια στιγμή, θυμηθείτε ποιες θα είναι οι αλλαγές και ορθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν δρα εν θερμώ, δρα εν ψυχρώ και τότε θα τα ξαναπούμε», σχολίασε με νόημα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments