Διεθνή

Ουκρανία: Αποχώρησαν από το Φιδονήσι τα ρωσικά στρατεύματα

Ουκρανία: Αποχώρησαν από το Φιδονήσι τα ρωσικά στρατεύματα

Πηγή Φωτογραφίας: CNN

Ουκρανία: Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα [30/6] την αποχώρησή του από το Νησί των Φιδιών, στρατηγική θέση στην Μαύρη Θάλασσα, το οποίο είχε καταληφθεί από τις δυνάμεις της Μόσχας

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα [30/6] την αποχώρησή του από το Νησί των Φιδιών, στρατηγική θέση στην Μαύρη Θάλασσα, το οποίο είχε καταληφθεί από τις δυνάμεις της Μόσχας. Τις τελευταίες εβδομάδες, οι ρωσικές δυνάμεις δέχονταν συνεχείς βομβαρδισμούς από τις ουκρανικές δυνάμεις.

«Την 30ή Ιουνίου, σε ένδειξη καλής θέλησης, οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις εκπλήρωσαν τους στόχους που είχαν ορισθεί στο Νησί των Φιδιών και απέσυραν την φρουρά τους από εκεί», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, προσθέτοντας ότι η κίνηση αυτή θα διευκολύνει τις εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία.

Από την πλευρά της η Ουκρανία από την πλευρά της ισχυρίζεται ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι. Ότι οι δυνάμεις της με τους συνεχείς βομβαρδισμούς, ανάγκασαν τους Ρώσους να φύγουν από το Φιδονήσι.

«Καμπούμ» ήταν η αντίδραση του Αντρέι Γέρμακ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ανέβασε στο twitter φωτογραφία από το φλεγόμενο Φιδονήσι και ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν πλέον «ρωσικές δυνάμεις στο Φιδονήσι. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας έκαναν εξαιρετική δουλειά».

Ο επιτελάρχης του Ουκρανού προέδρου διεμήνυσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα εκδιώξουν τους Ρώσους κι από άλλα σημεία της χώρας που έχουν κατακτήσει. «Θα ακολουθήσουν κι άλλα “καμπούμ”. Όλα θα γίνουν ουκρανικά», ανέφερε στο tweet του!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments