Κόσμος

Πούτιν: Απάντηση «με το ίδιο νόμισμα» αν αναπτυχθούν δυνάμεις του ΝΑΤΟ σε Σουηδία – Φινλανδία

Πούτιν: Απάντηση «με το ίδιο νόμισμα» αν αναπτυχθούν δυνάμεις του ΝΑΤΟ σε Σουηδία – Φινλανδία

Πηγή Φωτογραφίας: afp

Ο Ρώσος πρόεδρος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προκύψουν «εντάσεις» στη σχέση της Μόσχας με τη Φινλανδία και τη Σουηδία

Ο Ρώσος πρόεδρος επανέλαβε τις απειλές για κλιμάκωση της έντασης στην περίπτωση ανάπτυξης ναοτϊκών δυνάμεων στα εδάφη της Σουηδίας και της Φινλανδίας, μετά και την απόφασή τους να ενταχθούν στη Συμμαχία, καθώς άνοιξε ο δρόμος για την ολοκλήρωση μετά και την άρση του τουρκικού βέτο.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν όπως μεταδίδουν τα πρακτορεία Interfax και Ria, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προκύψουν «εντάσεις» στη σχέση της Μόσχας με τη Φινλανδία και τη Σουηδία .

Όπως είπε η Ρωσία, θα είναι αναγκασμένη να απαντήσει με το ίδιο νόμισμα εάν αναπτυχθούν υποδομές του ΝΑΤΟ στις δύο σκανδιναβικές χώρες, καταγγέλλοντας τις “ιμπεριαλιστικές φιλοδοξίες” του ΝΑΤΟ, το οποίο επιδιώκει «να επιβεβαιώσει την ηγεμονία του», όπως είπε.

Ο ίδιος επέμεινε ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχωρούν στην Ουκρανία και πετυχαίνουν τους στόχους τους.

Σύμφωνα με το Interfax, είπε ότι οι στόχοι αυτής της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», όπως την αποκαλεί η Μόσχα, δεν έχουν αλλάξει, όμως «μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές τακτικές». Ο απώτατος στόχος, συνέχισε, είναι «να απελευθερωθεί» το Ντονμπάς και να λάβει εγγυήσεις ασφαλείας.

Πρόσθεσε δε, ότι δεν έχει κανένα νόημα να ορίσει μια ημερομηνία λήξης για την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» ενώ επανέλαβε, σχολιάζοντας το πυραυλικό πλήγμα σε ένα ουκρανικό εμπορικό κέντρο στην πόλη Κρεμεντσούκ, ότι η Ρωσία δεν χτυπάει πολιτικούς στόχους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments