Πολιτική

Μητσοτάκης στο ΝΑΤΟ: Εμείς αντιμετωπίζουμε τις διαφορές μας πολιτισμένα

Μητσοτάκης στο ΝΑΤΟ: Εμείς αντιμετωπίζουμε τις διαφορές μας πολιτισμένα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Μητσοτάκης στο ΝΑΤΟ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε, μάλιστα, ότι η Ελλάδα κρατάει ανοιχτή την «πόρτα» του διαλόγου

«Το Μητσοτάκης γιοκ το έχουμε ξανακούσει. Εμείς αντιμετωπίζουμε τις διαφορές μας πολιτισμένα» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους δημοσιογράφους μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ. Ο πρωθυπουργός παράλληλα επεσήμανε το γεγονός ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν ανέφερε τίποτα στη Σύνοδο σχετικά με την Ελλάδα αλλά και την αποστρατικοποίηση των νησιών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε, μάλιστα, ότι η Ελλάδα κρατάει ανοιχτή την «πόρτα» του διαλόγου αρκεί αυτός, όπως τόνισε, να γίνει σε συγκεκριμένο πλαίσιο διαλόγου. Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι «στο πεδίο δεν θα έχουμε κινητικότητα» και άρα αυτό σημαίνει ότι «δεν θα έχουμε επανάληψη του καλοκαιριού του 2020». Αναφερόμενος στη εν γένει στάση της Τουρκίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε ότι «δεν μπορεί το ΝΑΤΟ να γίνεται πεδίο ανάδειξης των προβλημάτων μιας χώρας» προσθέτοντας πως «δεν είναι προς όφελος της Ελλάδας να είναι η Τουρκία απομονωμένη».

Για τα F35

Όσον αφορά τις κινήσεις της Τουρκίας και τα F35 είπε ότι «εμείς φροντίζουμε τα του οίκου μας» σημειώνοντας ότι «για τα F16 υπάρχει η διαδικασία του Κογκρέσου».

Για τη σημερινή ημέρα στη Σύνοδο Κορυφής

«Στη σημερινή Σύνοδο συζητήθηκαν η παράνομη μετανάστευση, το θέμα της Λιβύης, η έξαρση ισλαμικής τρομοκρατίας. Η Ελλάδα θέλει να είναι πρωταγωνιστής σε αυτή τη συζήτηση. Υπάρχει ανησυχία για την επισιτιστική κρίση και η Ελλάδα προσφέρεται να βοηθήσει οποιαδήποτε προσπάθεια για τον απεγκλωβισμό του σιταριού από την Ισπανία. Η Ελλάδα έχει ξεχωριστό ρόλο να παίξει, διαθέτει τον μεγαλύτερο στόλο στη Ναυτιλία», είπε.

Μιλώντας για την κατάσταση στην Ουκρανία, ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε επίσης ότι «είναι σαφές σε όλους ότι η προσήλωση όλων στο ΝΑΤΟ είναι στην Ουκρανία. Δεν υπάρχει καμία πολυτέλεια για άλλη συζήτηση και αποσταθεροποίηση σε άλλο μέρος της Ουκρανίας. Δεν υπάρχει καμία ανοχή για άλλα ενδεχόμενα προβλήματα ούτε μπορεί να είναι η Συμμαχία πεδίο επίλυσης διμερών διαφορών».

Για τη συνάντηση Μπάιντεν Ερντογάν

Ερωτηθείς για τις παραινέσεις του Τζο Μπάιντεν προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απάντησε ότι «είδα και εγώ το δελτίο τύπου του Λευκού Οίκου. Είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι πρέπει να μην υπάρχουν εντάσεις στο Αιγαίο. Είναι μια σαφής προτροπή προς την Τουρκία να επιστρέψει στο τραπέζι του διαλόγου και να σταματήσει την προκλητική ρητορική».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments