Πολιτική

Σύνοδος του ΝΑΤΟ: Πορεία προς ήρεμα νερά

Σύνοδος του ΝΑΤΟ: Πορεία προς ήρεμα νερά

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Σύνοδος του ΝΑΤΟ: Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που μόνο “απομονωμένος” δεν αποδείχθηκε εν τέλει κατάφερε τελικά να αποσπάσει την πολυπόθητη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάιντεν

Με τον πρωθυπουργό να κρατά ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία αλλά και να στέλνει σαφές μήνυμα ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει τις διαφορές της πολιτισμένα ολοκληρώθηκε η ελληνική παρουσία στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που μόνο “απομονωμένος” δεν αποδείχθηκε εν τέλει κατάφερε τελικά να αποσπάσει την πολυπόθητη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάιντεν αλλά και να επιτύχει μια αναβάθμιση των F16 τουλάχιστον σε ένα αρχικό επίπεδο, καθώς θα ακολουθήσει μια μακρά πορεία. «Είδα και εγώ το δελτίο τύπου του Λευκού Οίκου. Είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι πρέπει να μην υπάρχουν εντάσεις στο Αιγαίο. Είναι μια σαφής προτροπή προς την Τουρκία να επιστρέψει στο τραπέζι του διαλόγου και να σταματήσει την προκλητική ρητορική» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Πορεία προς ήρεμα νερά

Με τη Σύνοδο στη Μαδρίτη να ολοκληρώνεται σε χαμηλούς τόνους και πολύ μακριά από τις ιαχές, στις οποίες τις προηγούμενες ημέρες βρισκόταν ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, η εκτίμηση της Αθήνας είναι ότι πορευόμαστε προς ένα καλοκαίρι πιο ήρεμο.

Δύσκολος ο επερχόμενος χειμώνας

Ο Συνταγματολόγος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Οξφόρδης μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή “Ώρα Οικονομίας” όπου αναφέρθηκε στην “κόντρα” της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ρωσίας του Βλαντιμίρ Πούτιν. Σύμφωνα με τον κ. Δουδωνή η Ευρωπαϊκή Ένωση βάλλεται πανταχόθεν και ο χειμώνας που έρχεται είναι δύσκολος.

“Θα έχουμε ένα δύσκολο χειμώνα, δυσκολότερο από φέτος. Γιατί ο Πούτιν θα τα παίξει όλα για όλα, γιατί εγώ πιστεύω ότι το Ουκρανικό δεν μπορεί να λυθεί έτσι εύκολα με μια συμφωνία, την οποία και ο Πούτιν μπορεί να παρουσιάσει πίσω στους Ρώσους και ο Ζελένσκι πίσω στους Ουκρανούς. Δεν υπάρχει ένα τέτοιο σημείο σύγκλισης, ούτε πρόκειται να υπάρξει…”.

“Οι κυρώσεις μπορεί μεν να σημαίνουν ότι πλήττουμε τη Ρωσία ακριβώς για να σταματήσει αυτή την επιθετική της τακτική αλλά ταυτοχρόνως συνεπάγονται αρνητικές εξελίξεις και για εμάς, τις οποίες όμως αρνητικές εξελίξεις εμείς της αποδεχόμαστε γιατί γίνεται χάριν της ασφάλειας και της ελευθερίας στην Ευρώπη” σημείωσε ο κ. Δουδωνής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments