Ελλάδα

Ρουβίκωνας: «Παρέμβαση» στην πρεσβεία των ΗΠΑ για τις αμβλώσεις

Ρουβίκωνας: «Παρέμβαση» στην πρεσβεία των ΗΠΑ για τις αμβλώσεις

Πηγή Φωτογραφίας: fb

Περίπου 30 άτομα πέταξαν φέιγ βολάν, φώναξαν συνθήματα και αποχώρησαν από την αμερικανική πρεσβεία

Παρέμβαση στην αμερικανική πρεσβεία πραγματοποίησαν το απόγευμα της Κυριακής μέλη του «Ρουβίκωνα».

Ειδικότερα, 30 άτομα έφτασαν από την οδό Κόκκαλη στην πλαϊνή είσοδο, πέταξαν φέιγ βολάν, φώναξαν συνθήματα και αποχώρησαν.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει καμία προσαγωγή, παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε έναν από τους θεωρητικά πιο καλά φυλασσόμενες από την ΕΛ.ΑΣ. πρεσβείες της Αθήνας.

Λίγο αργότερα σε ανάρτησή τους απέδωσαν την παρέμβασή τους, στην πρόσφατη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να κηρύξει παράνομες της αμβλώσεις.

Η ανάρτησή τους

Εκτιμάται πως σε όλο τον κόσμο μία στις τέσσερις εγκυμοσύνες θα καταλήξει σε εθελούσιο τερματισμό, ανεξαρτήτως συνθήκης. Ένας στους 8 θανάτους που σχετίζονται με εγκυμοσύνες παγκοσμίως, οφείλεται σε μη ασφαλείς αμβλώσεις. Η απόφαση της 24ης Ιουνίου είναι τιμωρητική, όχι μόνο για εκείνες που επιθυμούν την άμβλωση, αλλά για όλες τις γυναίκες, ανεξάρτητα από το αν έχουν επιλέξει ελεύθερα και συνειδητά τη μητρότητα ή όχι.
Η επίθεση στις γυναίκες στις ΗΠΑ είναι υπόθεση όλων μας. Το δικαίωμα κάθε γυναίκας σε ασφαλή δωρεάν και ελεύθερη άμβλωση είναι αδιαπραγμάτευτο. Το δικαίωμα κάθε γυναίκας να ορίζει το σώμα της και τη σεξουαλικότητά της όπως επιθυμεί είναι ένα, ενιαίο και αδιαίρετο. Δεν έχει προϋποθέσεις, ούτε εξαιρέσεις.
ΑΣΦΑΛΕΙΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΑΜΒΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments