Διεθνή

Μακρόν: Φανερά καταβεβλημένος αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ – “Πιθανόν πάσχει από κατάθλιψη”

Μακρόν: Φανερά καταβεβλημένος αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ – “Πιθανόν πάσχει από κατάθλιψη”

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Μακρόν: Η διπλή εκλογική μάχη που είχε ο Εμανουέλ Μακρόν σε σύντομο χρονικό διάστημα [προεδρικές και βουλευτικές εκλογές], έφεραν σωματική και ψυχολογική εξάντληση στον Γάλλο πρόεδρο

Η διπλή εκλογική μάχη που είχε ο Εμανουέλ Μακρόν σε σύντομο χρονικό διάστημα [προεδρικές και βουλευτικές εκλογές], έφεραν σωματική και ψυχολογική εξάντληση στον Γάλλο πρόεδρο, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα ΜΜΕ της χώρας, όπου το πάνε και ένα βήμα παραπάνω, λέγοντας πως μπορεί να πάσχει από κατάθλιψη, μετά την απώλεια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Πιο συγκεκριμένα, η εφημερίδα Le Monde γράφει ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, δεν είναι και στα καλύτερά του το τελευταίο διάστημα και υπάρχουν φόβοι ότι έχει κατάθλιψη, αφού οι φίλοι του τον περιγράφουν ως «ζαλισμένο», «μπλοκαρισμένο» και «απόντα». Ο ίδιος, βέβαια, δηλώνει ότι «είμαστε όλοι κουρασμένοι» μετά την προεκλογική εκστρατεία του.

Από τη μεριά της, η αριστερή εφημερίδα της χώρας, L’Obs, χρησιμοποίησε το αγαπημένο ψευδώνυμο του Μακρόν για να δημοσιεύσει ότι «ο Δίας γονάτισε». Στο ίδιο μήκος κύματος και η Le Point, που σημειώνει ότι ο Γάλλος πρόεδρος έχει πληγεί από «μετεκλογική κατάθλιψη» και έχει χάσει την «ενέργεια, το θάρρος και τη διαύγειά του».

Να ηγηθεί μιας διχασμένης χώρας

Ο Εμανουέλ Μακρόν επανεξελέγη πρόεδρος της Γαλλίας τον περασμένο Απρίλιο, νικώντας την ακροδεξιά Μαρί Λε Πεν, όμως καλείται να ηγηθεί μιας χώρας που παρουσιάζεται ολοένα και πιο διχασμένη, καθώς αρκετοί πολίτες της χώρας έχουν δυσαρεστηθεί από τον τρόπο διακυβέρνησης και τις αποφάσεις που έχει πάρει σε κρίσιμα προβλήματα.

Μάλιστα, είδε τα ποσοστά του κόμματός του να πέφτουν, με πολλούς από τους ψηφοφόρους του να στρέφονται τόσο προς το ακροδεξιό κόμμα της Λε Πεν όσο και προς την αριστερή συμμαχία Nupes, στερώντας την πλειοψηφία που απολάμβανε την τελευταία 5ετία. «Είχα την εντύπωση ότι δεν ήξερε πού ήθελε να πάει» θα δηλώσει η Μαρίν Λε Πεν για τον Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με τους Times.

Παράλληλα, ένας υπουργός του δηλώνει στη Le Monde ότι ο Μακρόν «δυσκολεύεται να προσδιορίσει ποια θα είναι η νέα περιπέτεια» και πως «η αναποφασιστικότητα του Μακρόν έχει γίνει παροιμιώδης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments