Διεθνή

Παγκόσμια Τράπεζα: Προτεραιότητα η χρηματοδότηση της Ουκρανίας

Παγκόσμια Τράπεζα: Προτεραιότητα η χρηματοδότηση της Ουκρανίας

Πηγή Φωτογραφίας: PTC News/ strategeast

Σύμφωνα με την Αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία, το ζήτημα της χρηματοδότησης των αναγκών της Ουκρανίας θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με συνέπεια και λαμβάνοντας υπ’ όψη τις τρέχουσες προτεραιότητες

Άμεση προτεραιότητα της Παγκόσμιας Τράπεζας είναι η χρηματοδότηση της Ουκρανίας, προκειμένου αυτή να μπορεί να καλύπτει το έλλειμμα που παρουσιάζει ο κρατικός προϋπολογισμός της λόγω της ρωσικής εισβολής.

Σύμφωνα με την Άννα Μπγιερντ, Αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία, το ζήτημα της χρηματοδότησης των αναγκών της Ουκρανίας θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με συνέπεια και λαμβάνοντας υπ’ όψη τις τρέχουσες προτεραιότητες. Ενώ η κρίση συνεχίζεται, η κορυφαία προτεραιότητα είναι η χρηματοδότηση του ελλείμματος σε περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια το μήνα.

Επίσης, στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Ανάκαμψη της Ουκρανίας, στο Λουγκάνο, τονίστηκε ότι η χρηματοδότηση πρέπει να γίνει με τρόπο διαδοχικό και μεθοδικό. Η προτεραιότητα τώρα είναι 5 δισεκατομμύρια δολάρια, τα οποία εγγυώνται ότι η Ουκρανία θα λάβει τα χρήματα που χρειάζεται άμεσα για να μπορεί να λειτουργεί εύρυθμα και να συνεχίσει να παρέχει τις θεμελιώδεις υπηρεσίες παρά τη συνεχιζόμενη ρωσική εισβολή.

Παράλληλα, η Παγκόσμια Τράπεζα εργάζεται σκληρά για να προσελκύσει εξωτερική χρηματοδότηση για αυτούς τους σκοπούς, μεταξύ άλλων μέσω του ταμείου πολλών ιδιωτών χορηγών.

Μιλώντας για πρόσθετη χρηματοδότηση, η Αντιπρόεδρος τόνισε τη σημασία του καθορισμού προτεραιοτήτων, δηλαδή των βασικών τομέων που πρέπει να ανασυγκροτηθούν. Μεταξύ αυτών, κατέταξε τη στέγαση, τους δρόμους, τις γέφυρες και τις υποδομές μεταφορών, τις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης και εκπαίδευσης, καθώς και την παροχή νερού και ενέργειας και την εκκαθάριση του εδάφους από τις νάρκες.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε για να δούμε τι πρέπει να κάνουμε σε σχεδόν μηνιαία βάση, γιατί θα ήταν υπερβολικό να πούμε ότι η κάλυψη του ελλείμματος της Ουκρανίας μπορεί να γίνει μια μόνο κίνηση», διευκρίνισε η αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία είναι το κατ’ εξοχήν διεθνές χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, το οποίο παρέχει οικονομική και τεχνική βοήθεια σε αναπτυσσόμενες χώρες, με στόχο τη μείωση της φτώχειας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments