Διεθνή

Ουκρανία: 17 δις. δολάρια το κόστος του σχεδίου ανάκαμψης

Ουκρανία: 17 δις. δολάρια το κόστος του σχεδίου ανάκαμψης

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η διεθνής κοινή γνώμη έχει στραμμένο το βλέμμα της στη διήμερη Διεθνή Διάσκεψη του Λουγκάνο, στην Ελβετία, που έχει στο επίκεντρό της την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας μετά τη ρωσική στρατιωτική εισβολή

Η διεθνής κοινή γνώμη έχει στραμμένο το βλέμμα της στη διήμερη Διεθνή Διάσκεψη του Λουγκάνο, στην Ελβετία, που έχει στο επίκεντρό της την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας μετά τη ρωσική στρατιωτική εισβολή, με το Κίεβο κάθε άλλο παρά απροετοίμαστο να προσέρχεται στη Διάσκεψη.

Συγκεκριμένα, το ουκρανικό προεδρικό γραφείο δημοσιοποίησε ειδικό σχέδιο που έχει εκπονήσει. Πρόκειται για ένα σχέδιο Γρήγορης Ανάκαμψης (Fast Recovery) για την ταχεία ανοικοδόμηση της κοινωνικής υποδομής της Ουκρανίας, σύμφωνα με τις οδηγίες του προέδρου Βλαντιμίρ Ζελένσκι.

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας παρουσίασε το σχέδιο Γρήγορης Ανάκαμψης στη διάσκεψη του Λουγκάνο, όπως η πρωθυπουργός της χώρας, Γιούλια Τιμοσένκο, ανέφερε σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

«Το Fast Recovery είναι ένα έργο για την ανοικοδόμηση κατεστραμμένων κρίσιμων υποδομών. Κι αυτό πρέπει να γίνει άμεσα. Ο γενικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε σχεδόν 17,4 δισεκατομμύρια δολάρια», τονίζει η Τιμοσένκο.

«Ταυτόχρονα, εργαζόμαστε πάνω σε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο μεταρρύθμισης και μετασχηματισμού του κράτους μας. Είμαστε ευγνώμονες στους εταίρους μας που συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία. Η πρόχειρη εκτίμηση της ζημίας υπερβαίνει τα 700 δισεκατομμύρια δολάρια. Προφανώς, ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί. Σίγουρα, η ανασυγκρότηση αυτού του επιπέδου απαιτεί νέα πρότυπα και θεσμικές εγγυήσεις διαφάνειας. Θέλουμε να εφαρμοστούν οι βέλτιστες διεθνείς πρακτικές στην Ουκρανία», συμπλήρωσε η πρωθυπουργός της βαλλόμενη χώρας. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments