Πολιτική

Οικονόμου: 2,3 δισεκατομμύρια για την κοινωνική προστασία

Οικονόμου: 2,3 δισεκατομμύρια για την κοινωνική προστασία
Οικονόμου: Στο νέο σχέδιο δράσης για την κοινωνική προστασία αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Στο νέο σχέδιο δράσης για την κοινωνική προστασία αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου. «Με σχέδιο ενισχύουμε το δίχτυ κοινωνικής προστασίας μέσω και πόρων 2,3 δισ. ευρώ από το Τομεακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανθρώπινο Δυναμικό & Κοινωνική Συνοχή 2021-2027», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter. «Οι δράσεις είναι τμήμα του μεγαλύτερου από πλευράς προϋπολογισμού προγράμματος του νέου ΕΣΠΑ», επισημαίνει.

Ποιες είναι οι δράσεις του νέου ΕΣΠΑ στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Ενισχύει ακόμα περισσότερο το Υπουργείο Εργασίας το δίχτυ κοινωνικής προστασίας για εκατομμύρια συμπολίτες μας, ρίχνοντας «στη μάχη» και τους πόρους 2,3 δις. ευρώ που του αναλογούν από το Τομεακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή 2021-2027. Οι δράσεις αυτές είναι τμήμα του μεγαλύτερου από πλευράς προϋπολογισμού προγράμματος του νέου ΕΣΠΑ (4,16 δις. ευρώ συνολικά) που μπαίνει άμεσα σε τροχιά υλοποίησης, μετά την πρόσφατη έγκρισή του από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Συνολικά μέσω του νέου ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων θα αξιοποιήσει κεφάλαια της τάξης των 5 δις. ευρώ για δράσεις κοινωνικής πολιτικής την επόμενη επταετία. Το πακέτο αυτό είναι τουλάχιστον διπλάσιο σε σχέση με όλα τα προηγούμενα πακέτα κοινωνικής πολιτικής μέσω ΕΕ. Αυξάνεται δε ακόμα περισσότερο αν συνυπολογιστούν δράσεις κοινωνικού περιεχομένου, ύψους 1 δις. ευρώ, που θα υλοποιηθούν μέσω των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων. Σύνολο 6 δις. ευρώ. Το νέο ΕΣΠΑ, αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας, προωθεί ένα πακέτο δράσεων οι οποίες επικεντρώνονται στην προώθηση των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης, σε ευρείας κλίμακας προγράμματα για τους νέους και σε δράσεις κοινωνικής προστασίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments