Ελλάδα

Στρατός: Ολοκληρώθηκε η άσκηση «Ποτάμια Οδός 22» στο νότιο Έβρο

Στρατός: Ολοκληρώθηκε η άσκηση «Ποτάμια Οδός 22» στο νότιο Έβρο

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΠΕ

Στρατός: Η τακτική άσκηση μετά στρατευμάτων «Ποτάμια Οδός-22» πραγματοποιήθηκε από 4 έως 8 Ιουλίου, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πλωτών Μέσων νοτίου Έβρου.

Η τακτική άσκηση μετά στρατευμάτων «Ποτάμια Οδός-22», με τη συμμετοχή τμημάτων και μέσων του Δ΄ Σώματος Στρατού «Θράκη» και της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού «Κιλκίς Λαχανά» πραγματοποιήθηκε από 4 έως 8 Ιουλίου, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πλωτών Μέσων νοτίου Έβρου.

Όπως ανακοινώθηκε, εξετάστηκαν αντικείμενα διεξαγωγής επιχειρήσεων διάβασης ποτάμιας γραμμής. Την Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών της άσκησης, στις 7 Ιουλίου, παρακολούθησε ο διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού «Θράκη» αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος, ως εκπρόσωπος του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, καθώς και παρατηρητές από τις ΗΠΑ, με επικεφαλής τον Deputy Commanding General BG Stephen E. Schemenauer της 34th Infantry Division, την Ιταλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Κύπρο.

ΣΜΥ: «Εκπαιδευόμαστε όπως θα πολεμήσουμε» – Ισχυρό μήνυμα από τους νέους Υπαξιωματικούς του Στρατού

Εντυπωσιακές εικόνες από την θερινή εκπαίδευση της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ), καθώς με σύνθημα εκπαιδευόμαστε όπως θα πολεμήσουμε, επί τρεις εβδομάδες οι νέοι μόνιμοι υπαξιωματικοί του Στρατού Ξηράς πραγματοποίησαν την θερινή τους άσκηση.

sss-e1656178857451-1200x558Να σημειωθεί, ότι η θερινή εκπαίδευση της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Καναπίτσας Λιτοχώρου το διάστημα 30 Μαΐου έως 17 Ιουνίου.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης της Σχολής, περιέλαβε αντικείμενα επιχειρησιακής και ειδικής εκπαίδευσης, με τη χρήση πλωτών, μηχανοκίνητων και εναέριων μέσων.

Πρόσκληση για κατάταξη με την 2022 Δ’/ΕΣΣΟ

Σε κατάταξη στην Πολεμική Αεροπορία καλεί με εγκύκλιο διαταγή το υπουργείο Εθνικής Άμυνας την 2022 Δ”/ΕΣΣΟ. Η διαταγή με τις κατηγορίες στρατευσίμων και τα έγγραφα που απαιτούνται να έχουν μαζί τους όταν θα παρουσιαστούν αναρτήθηκε, σήμερα, στη Διαύγεια (ώρα 12:00:46 μ.μ.).

Ποιοι και πότε παρουσιάζονται

Οι ημερομηνίες κατάταξης των καλουμένων είναι:

  • Η 11η Ιουλίου 2022 και 12η Ιουλίου 2022 για τους στρατεύσιμους όλων των στρατολογικών υπηρεσιών που έτυχαν κατά το παρελθόν αναβολής για λόγους υγείας ή κρίθηκαν ικανοί κατηγορίας Ι2 έως Ι4 με γνωμάτευση οποιασδήποτε επιτροπής Απαλλαγών των Ενόπλων Δυνάμεων,
  • Η 11η Ιουλίου 2022 και 12η Ιουλίου 2022, για τους λοιπούς στρατεύσιμους όλων των στρατολογικών υπηρεσιών.

Όλοι οι στρατεύσιμοι που καλούνται, με την εν λόγω διαταγή υποχρεούνται να καταταγούν στην 124 ΠΒΕ (Τρίπολη), εκτός αυτών που έτυχαν κατά το παρελθόν αναβολής για λόγους υγείας ή κρίθηκε η σωματική τους ικανότητα με γνωμάτευση οποιασδήποτε επιτροπής Απαλλαγών των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι υποχρεούνται για κατάταξη στο 251 ΓΝΑ (Αθήνα).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments