Διεθνή

Twitter: Πτώση στο 6% στη μετοχή της μετά το ναυάγιο της συμφωνίας με τον Ίλον Μασκ

Twitter: Πτώση στο 6% στη μετοχή της μετά το ναυάγιο της συμφωνίας με τον Ίλον Μασκ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Twitter: Η μετοχή της Twitter σημείωσε μεγάλη πτώση, της τάξεων του 6% στην προσυνεδριακή της διαπραγμάτευση σήμερα [11/7]

Η μετοχή της Twitter σημείωσε μεγάλη πτώση, της τάξεων του 6% στην προσυνεδριακή της διαπραγμάτευση σήμερα [11/7], καθώς η νομική διαμάχη μεταξύ του Ίλον Μασκ και της εταιρίας μέσων κοινωνικής δικτύωσης αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, αφού ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου αποσύρθηκε από την συμφωνία ύψους 44 δισεκατομμύρια δολαρίων.

Ο Μασκ, διευθύνων σύμβουλος της Tesla, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι τερματίζει τη συμφωνία του για την εξαγορά της Twitter διότι η εταιρία είχε παραβιάσει πολλές προβλέψεις της συμφωνίας συγχώνευσης.

Η Twitter σχεδιάζει να κινηθεί νομικά εναντίον του Μασκ, ίσως ακόμα και αυτή την εβδομάδα, και να τον αναγκάσει να ολοκληρώσει την εξαγορά, δήλωσαν στο Reuters πρόσωπα με γνώση του θέματος.

Σήμερα, ο Μασκ επέκρινε τη στάση της Twitter, αναφέροντας σε ανάρτησή του ότι η νομική διαμάχη θα αναγκάσει την εταιρία να αποκαλύψει στο δικαστήριο πληροφορίες για ανεπιθύμητους και ψεύτικους λογαριασμούς.

Τα tweets του Μασκ ήταν η πρώτη δημόσια απάντησή του μετά την ανακοίνωση της Παρασκευής.

Διχασμένη η Αμερική με την απόφαση του Ίλον Μασκ να μην εξαγοράσει την πλατφόρμα

«Η συμφωνία για το Twitter πέθανε, ζήτω το “Truth”», έγραψε ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης που έχει ιδρύσει ο ίδιος, μέσω του οποίου εκφράζεται μετά τον αποκλεισμό του από το Twitter.

Ο Μασκ είχε δηλώσει τον Μάιο ότι θα επέτρεπε στον Τραμπ να επιστρέψει στο Twitter, εφόσον το εξαγόραζε, καθώς σκεφτόταν γενικά να χαλαρώσει τους περιορισμούς στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, κάτι που ώθησε μέρος της δεξιάς στις ΗΠΑ να αντιμετωπίζει θετικά την πρόθεσή του.

Θα έσωζε την ελευθερία της έκφρασης σύμφωνα με τη δεξιά, θα έδινε βήμα στον λόγο μίσους σύμφωνα με την αριστερά, αλλά τελικά δεν θα κάνει τίποτα από τα δύο: η απόφαση του Ίλον Μασκ να αποσύρει την προσφορά του για την εξαγορά του Twitter διχάζει τον αμερικανικό πολιτικό κόσμο. twitter-2021

Αντίθετα η προοπτική να θέσει υπό τον έλεγχό του το Twitter αυτός ο εκκεντρικός επιχειρηματίας είχε προκαλέσει την ανησυχία της αριστεράς, η οποία πλέον εκφράζει την ικανοποίησή της για την απόφασή του να βάλει τέλος στη συμφωνία να εξαγοράσει το μέσο προς 44 δισεκατομμύρια δολάρια.

Είναι μια «καλοδεχούμενη εξέλιξη για τις γυναίκες, τους έγχρωμους και τα μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+», αντέδρασε η φεμινιστική οργάνωση UltraViolet, η οποία φοβόταν ότι ένα Twitter υπό τον έλεγχο του Μασκ «θα απελευθέρωνε ένα κύμα μίσους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments