Διεθνή

Twitter: Διχασμένη η Αμερική με την απόφαση του Ίλον Μασκ να μην εξαγοράσει την πλατφόρμα

Twitter: Διχασμένη η Αμερική με την απόφαση του Ίλον Μασκ να μην εξαγοράσει την πλατφόρμα

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

«Η συμφωνία για το Twitter πέθανε, ζήτω το "Truth"», έγραψε ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης που έχει ιδρύσει ο ίδιος

«Η συμφωνία για το Twitter πέθανε, ζήτω το “Truth”», έγραψε ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης που έχει ιδρύσει ο ίδιος, μέσω του οποίου εκφράζεται μετά τον αποκλεισμό του από το Twitter.

Ο Μασκ είχε δηλώσει τον Μάιο ότι θα επέτρεπε στον Τραμπ να επιστρέψει στο Twitter, εφόσον το εξαγόραζε, καθώς σκεφτόταν γενικά να χαλαρώσει τους περιορισμούς στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, κάτι που ώθησε μέρος της δεξιάς στις ΗΠΑ να αντιμετωπίζει θετικά την πρόθεσή του.

Θα έσωζε την ελευθερία της έκφρασης σύμφωνα με τη δεξιά, θα έδινε βήμα στον λόγο μίσους σύμφωνα με την αριστερά, αλλά τελικά δεν θα κάνει τίποτα από τα δύο: η απόφαση του Ίλον Μασκ να αποσύρει την προσφορά του για την εξαγορά του Twitter διχάζει τον αμερικανικό πολιτικό κόσμο.

Αντίθετα η προοπτική να θέσει υπό τον έλεγχό του το Twitter αυτός ο εκκεντρικός επιχειρηματίας είχε προκαλέσει την ανησυχία της αριστεράς, η οποία πλέον εκφράζει την ικανοποίησή της για την απόφασή του να βάλει τέλος στη συμφωνία να εξαγοράσει το μέσο προς 44 δισεκατομμύρια δολάρια.

Είναι μια «καλοδεχούμενη εξέλιξη για τις γυναίκες, τους έγχρωμους και τα μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+», αντέδρασε η φεμινιστική οργάνωση UltraViolet, η οποία φοβόταν ότι ένα Twitter υπό τον έλεγχο του Μασκ «θα απελευθέρωνε ένα κύμα μίσους».

Ο βραβευμένος με Νόμπελ οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν ειρωνεύτηκε «τον δύσκολα ελεγχόμενο αυθορμητισμό» του Μασκ, συγκρίνοντάς τον με τον παραιτηθέντα Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

Εδώ και εβδομάδες διάφορες δηλώσεις του Μασκ άφηναν να διαφανεί το ενδεχόμενο μη οριστικοποίησης της συμφωνίας που υπέγραψε στις 25 Απριλίου για την εξαγορά του Twitter. H ανακοίνωση της υπαναχώρησής του την Παρασκευή άνοιξε τον δρόμο για μια μακρά δικαστική μάχη.

Έλον Μασκ: Ακύρωσε την εξαγορά του Twitter

Τέλος το Twitter για τον Έλον Μασκ. Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος, με ανακοίνωσε που εξέδωσε, πως δεν θα γίνει η εξαγορά του κολοσσού των social media, και βάζει τέλος στη συμφωνία των 44 δισεκατομμυρίων, ελέω ουσιώδους παραβίασης πολλών διατάξεων της συμφωνία.

Η τιμή της μετοχής του Twitter υποχώρησε κατά 6% μετά τη γνωστοποίηση της είδησης της ακύρωσης του Έλον Μασκ.

Η ανακοίνωση ρίχνει τίτλους τέλους στη σεναριολογία για τη συμφωνία «μαμούθ», αφού ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο ήρθε τον περασμένο Απρίλιο σε συμφωνία για την εξαγορά του Twitter αλλά στη συνέχεια την ανέστειλε έως ότου ο κολοσσός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αποδείξει ότι τα spam bots αντιπροσωπεύουν ποσοστό μικρότερο του 5% των συνολικών χρηστών του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments