Ελλάδα

Χαλκιδική: Τέταρτη ημέρα ερευνών για τον 28χρονο αγνοούμενο τουρίστα στο Ποσείδι

Χαλκιδική: Τέταρτη ημέρα ερευνών για τον 28χρονο αγνοούμενο τουρίστα στο Ποσείδι

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Σήμερα οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές σε σχέση με το προηγούμενο 24ωρο, όταν έπνεαν, κατά διαστήματα, άνεμοι εντάσεως 7 μποφόρ

Στο τέταρτο 24ωρο βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 28χρονου από τη Βόρεια Μακεδονία, ο οποίος αγνοείται από το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, όταν παρασύρθηκε από θαλάσσια ρεύματα, στην παραλία Μύτη, στο Ποσείδι της Χαλκιδικής.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν από το πρωί τρία πλωτά σκάφη και τέσσερα περιπολικά οχήματα του Λιμενικού, όπως επίσης ομάδες εθελοντών, ενώ στη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να «σηκωθεί» και αεροσκάφος του Σώματος.

Σήμερα οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές σε σχέση με το προηγούμενο 24ωρο, όταν έπνεαν, κατά διαστήματα, άνεμοι εντάσεως 7 μποφόρ.

Η “χαμένη” μπάλα από τη Λήμνο του έσωσε τη ζωή

Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλεί η ιστορία που αποκαλύπτεται για τη διάσωση του δεύτερου νεαρού της παρέας που παρέμεινε επί σχεδόν 20 ώρες στη θάλασσα με τη βοήθεια μιας μπάλας.

Το συγκεκριμένο τόπι, που τον κράτησε στην επιφάνεια του νερού όποτε κουραζόταν, βρέθηκε στη θαλάσσια περιοχή έχοντας ταξιδέψει από τη Λήμνο για 10 ημέρες.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα voria.gr η μπάλα που βρέθηκα στα χέρια του Ιβάν χάθηκε από την παραλία Εβγάτη στη Λήμνο, στις 31 Ιουνίου. Κατά την ίδια πηγή δύο μικρά παιδιά, ο 6χρονος Θάνος και ο 11χρονος Τρύφων από τη Θεσσαλονίκη, είχαν πάει με τους γονείς τους στη συγκεκριμένη παραλία όπου είχαν βρεθεί για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Εκεί, τα δύο παιδιά έπαιζαν με την αγαπημένη τους μπάλα ώσπου κάποια στιγμή αυτή ξέφυγε από τον έλεγχό τους και την τράβηξαν μακριά τα θαλάσσια ρεύματα. Κολυμβητής που έτυχε να βρίσκεται εκείνη τη στιγμή στο σημείο προσπάθησε να την προλάβει, χωρίς όμως αποτέλεσμα με τη μητέρα τους να βλέπει τη φωτογραφία με τη μπάλα και να αναγνωρίζει ότι είναι η ίδια με αυτή που είχαν χάσει τα παιδιά της στη Λήμνο. Η μπάλα, που είναι δερμάτινη και έχει μέγεθος μπάλας χάντμπολ, αν και ήταν ξεφούσκωτη, όπως ανέφερε ο 30χρονος, κατάφερε να τον βοηθήσει τόσο ώστε να παραμείνει ζωντανός.

Σύμφωνα με τον Ιβάν, ο ίδιος βούτηξε όχι για να κολυμπήσει αλλά για να σώσει τους άλλους δύο φίλους του. Όπως είπε στη Δήμαρχο Κασσάνδρας και τις αρχές, είχε να δει τους φίλους του από την ώρα που μπήκαν στη θάλασσα, καθώς τα κύματα ήταν μεγάλα και τους παρέσυραν αμέσως προς τα μέσα με αποτέλεσμα να χαθούν από τα μάτια του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments