Ελλάδα

Η απόφαση του δικαστηρίου για τον Δημήτρη Λιγνάδη: Ένοχος για δυο βιασμούς

Η απόφαση του δικαστηρίου για τον Δημήτρη Λιγνάδη:  Ένοχος για δυο βιασμούς

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Δικαστές και ένορκοι, υιοθέτησαν εν μέρει την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας - Ακολουθεί η αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης για την αναγνώριση ελαφρυντικών

Την ενοχή του Δημήτρη Λιγνάδη για δυο από τις τέσσερις υποθέσεις βιασμών, αποφάσισε κατά πλειοψηφία πριν από λίγο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Δικαστές και ένορκοι, υιοθέτησαν εν μέρει την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος είχε ζητήσει την ενοχή του κατηγορούμενου για τις τρεις από τις τέσσερις καταγγελίες που έχουν γίνει σε βάρος του από νεαρούς άνδρες για βιασμό τους ενώ ήταν ανήλικοι.

Το δικαστήριο, μετά από πολύωρη διάσκεψη η οποία διήρκησε σχεδόν 4 ώρες, καταδίκασε τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, για τον βιασμό δύο 17χρόνων το 2015 ενώ τον αθώωσε για τον βιασμό ενός ενήλικου άνδρα και ενός 16χρονου ο οποίος αν και διατάχθηκε η βίαιη προσαγωγή του, δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο.

Παρόντες στο δικαστήριο ήταν και οι τρεις καταγγέλλοντες που ξέσπασαν σε λυγμούς με την ανακοίνωση της απόφασης.

Στο δικαστήριο βρίσκονται ο αδελφός του Δημήτρη Λιγνάδη, Ιωάννης Λιγνάδης και η Ελένη  Κούρκουλα, ενώ στο ακροατήριο βρέθηκαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Τομεάρχης Πολιτισμού Σία Αναγνωστοπούλου και ο βουλευτής του Μέρα25, Κλέων Γρηγοριάδης.

Σειρά έχει τώρα η αγόρευση του συνηγόρου του κατηγορουμένου Αλέξη Κούγια για την παροχή ελαφρυντικών και θα ακολουθήσει η πρόταση του εισαγγελέα για ίδιο θέμα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments