Αθλητισμός

Basket League: Καλύτερος αμυντικός της σεζόν ο Γουόκαπ

Basket League: Καλύτερος αμυντικός της σεζόν ο Γουόκαπ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Basket League: Ο Τόμας Γουόκαπ αναδείχθηκε καλύτερος αμυντικός της Basket League για την αγωνιστική περίοδο 2021-22, καθώς πρώτευσε σε όλες τις ψηφοφορίες για το συγκεκριμένο βραβείο

Ο Τόμας Γουόκαπ αναδείχθηκε καλύτερος αμυντικός της Basket League για την αγωνιστική περίοδο 2021-22, καθώς πρώτευσε σε όλες τις ψηφοφορίες για το συγκεκριμένο βραβείο.

Ο γκαρντ του Ολυμπιακού συγκέντρωσε επτά ψήφους (ποσοστό 28%) στην ψηφοφορία των αρχηγών και των προπονητών των 13 ομάδων της Basket League, με τον Ουσμάν Κρουμπάλι της Λάρισας, τον Χάουαρντ Σαντ-Ρος του Παναθηναϊκού και τον Μουσταφά Φαλ του Ολυμπιακού να συγκεντρώνουν από 3 ψήφους (12%).

Ο 30χρονος άσος συγκέντρωσε το 32,65% (16 ψήφοι) στην ψηφοφορία των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, την ώρα που δεύτερος ήταν ο Γιώργος Παπαγιάννης του Παναθηναϊκού με 8 ψήφους (16,33%). Τέλος, στην ψηφοφορία του φίλαθλου κοινού ο Γουόκαπ συγκέντρωσε το 19,16% των προτιμήσεων, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Έρικ Λόκετ του Άρη με 8,8%.

Έτσι, ο Γουόκαπ απέσπασε το συγκεκριμένο βραβείο και πήρε τη… σκυτάλη από τον Χάουαρντ Σαντ-Ρος, ο οποίος είχε αναδειχθεί καλύτερος αμυντικός την αγωνιστική περίοδο 2018-19 ως παίκτης της ΑΕΚ και την περασμένη σεζόν ως παίκτης του Παναθηναϊκού.

«Είμαι πραγματικά χαρούμενος και υπερήφανος γι’ αυτή την διάκριση, αλλά δεν είναι ατομική» τόνισε ο Γουόκαπ σε μια «λακωνική» δήλωση για τη βράβευσή του και συμπλήρωσε: «Είναι ομαδική και οφείλεται στην αμυντική συνοχή του συνόλου. Είμαι χαρούμενος που θα εκπροσωπήσω τους προπονητές, τους συμπαίκτες μου και τον Ολυμπιακό όταν παραλάβω το βραβείο».

ΕΟΚ: Επιστολή στον ΕΣΑΚΕ για αντικατάσταση του Ψυχικού με τον Τρίτωνα ή τον Χαρίλαο Τρικούπη

Μπορεί το Ψυχικό να μη δήλωσε συμμετοχή στην Basket League, ωστόσο είναι πλέον ανοιχτό το ενδεχόμενο να καλυφθεί το κενό που άφησε η ομάδα των βορείων προαστίων στα «μεγάλα σαλόνια». Και αυτό γιατί η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης απέστειλε επιστολή στον ΕΣΑΚΕ, με την οποία ενημερώνει τον Σύνδεσμο για τη διαδικασία αντικατάστασης του Ψυχικού από τον Τρίτωνα ή τον Χαρίλαο Τρικούπη, όπως ορίζει ο κανονισμός ειδικής αδειοδότησης συμμετοχής στην Α1.

Υπενθυμίζεται ότι το Ψυχικό κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο περυσινό πρωτάθλημα της Α2, αφού νίκησε στον τελικό των πλέι οφ τον Τρίτωνα, ωστόσο δεν θα μετάσχει τη νέα σεζόν στην Α1. Έτσι, σύμφωνα με τον κανονισμό ειδικής αδειοδότησης, εφόσον κάποια ομάδα, η οποία απέκτησε δικαίωμα συμμετοχής στην Α1, δηλώσει ότι δεν θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα, τη θέση της μπορεί να πάρει ο τρίτος (Τρίτωνας) ή ο τέταρτος (Χαρίλαος Τρικούπης) της τελικής κατάταξης της Α2, εφόσον επιθυμεί να αγωνιστεί στα «μεγάλα σαλόνια». psihiko

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ανωνύμων Καλαθοσφαιρικών Εταιρειών καλείται να επικοινωνήσει (αρχικά) με τον Τρίτωνα, προκειμένου να διαπιστώσει εάν η αθηναϊκή ομάδα θέλει να παίξει στην Α1 και, εφόσον αυτό ισχύει, στη συνέχεια να προσκομίσει τα απαιτούμενα στοιχεία για τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα. Εάν, όμως, αρνηθεί, τότε οι άνθρωποι του ΕΣΑΚΕ θα στραφούν στην περίπτωση του Χαρίλαου Τρικούπη για την κάλυψη του κενού που προέκυψε από τη μη συμμετοχή του Ψυχικού στην Α1.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments