Ελλάδα

Σάμος: Έρευνα για τα αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου με τους 2 νεκρούς

Σάμος: Έρευνα για τα αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου με τους 2 νεκρούς

Πηγή Φωτογραφίας: samos24

Φως στα αίτια της τραγωδίας στη Σάμο αναμένεται να ρίξουν οι καταθέσεις των δύο επιζώντων μελών των πληρώματος του πυροσβεστικού ελικοπτέρου

Οι καταθέσεις των δύο επιζώντων  της πτώσης του πυροσβεστικού ελικοπτέρου Mi-8, που κόστισε τη ζωή σε δύο μέλη του τετραμελούς πληρώματος, αναμένεται να ρίξουν φως στα αίτια της τραγωδίας στη Σάμο.

Το ελικόπτερο είχε απογειωθεί για να συμμετάσχει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Ο Μολδαβός μηχανικός που διεσώθη μετά την πτώση του ελικοπτέρου με τους δυο νεκρούς στη Σάμο περιέγραψε τις δραματικές στιγμές λέγοντας πως όταν κατέβηκαν να πάρουν νερό, μια ριπή αέρα χτύπησε το αεροσκάφος και τους έφερε τούμπα. «Μια ριπή ανέμου μας έφερε τούμπα», έλεγε χαρακτηριστικά.

Νεκροί είναι ο΄Ελληνας σύνδεσμος και ο συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου, ενώ σώοι και καλά στην υγεία τους είναι ο μηχανικός του ελικοπτέρου που είναι Μολδαβός και ο χειριστής επίσης Μολδαβός που ήταν ο τελευταίος που διασώθηκε κολυμπώντας στην ακτή.

Στην ανακοίνωση της Πυροσβεστικής αναφέρεται: «Σε συνέχεια ενημέρωσης, αναφορικά με την εξέλιξη της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό των μελών του ελικοπτέρου που κατέπεσε στην θαλάσσια περιοχή Ν.Δ. της Νήσου Σάμος, έχουν περισυλλεγεί όλα τα μέλη του πληρώματος».

Συγκεκριμένα, το πλήρωμα του ελικοπτέρου αποτελείτο από έναν (1) άνδρα ημεδαπό και τρείς (3) άνδρες Ρουμανικής και Μολδαβικής Ιθαγένειας.

Εκ των μελών του πληρώματος, σώοι εντοπίστηκαν οι δύο και χωρίς αισθήσεις έχουν περισυλλεγεί δύο ακόμη.

Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συμμετείχαν πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, δύο (2) ελικόπτερα του ΕΚΣΕΔ και εθελοντές με ιδιωτικά αλιευτικά σκάφη».

Το πυροσβεστικό ελικόπτερο Mi 8 είχε μισθωθεί από την Ουκρανία και βοηθούσε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Σάμο. Για την διάσωση των 4 μελών του πληρώματος επιχείρησαν 5 πλοία λιμενικού σώματος, 2 σκάφη Ελληνικού Στρατού, 1 Ιδιωτικό σκάφος, 1 ιδιωτικό σκάφος με ομάδα αυτοδυτών και 1 ελικόπτερο Πολεμικής Αεροπορίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments