Διεθνή

ΗΠΑ: 10χρονη έγκυος μετά από βιασμό, ταξίδεψε για να κάνει έκτρωση

ΗΠΑ: 10χρονη έγκυος μετά από βιασμό, ταξίδεψε για να κάνει έκτρωση
Η υπόθεση προκάλεσε ακόμα και την παρέμβαση του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος για μια ακόμα φορά στηλίτευσε την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να απαγορεύσει τις αμβλώσες

Μία απίστευτη όσο και ανατριχιαστική ιστορία αποκαλύπτεται στις ΗΠΑ κι έχει προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον, προκαλώντας ακόμα και την παρέμβαση του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Ένα 10χρονο κορίτσι, θύμα βιασμού, έμεινε έγκυος και έπρεπε να ταξιδέψει – συνεχίζοντας το μαρτύριό του, σε άλλη πολιτεία για άμβλωση μετά την εφαρμογή της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου που τις απαγόρευσε.

Εκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια έχασαν ένα μακροχρόνιο συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση μετά από απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ τον Ιούνιο.

Σε μια ομιλία της την περασμένη Παρασκευή που καταδίκασε αυτή την απόφαση, ο Πρόεδρος Μπάιντεν έκανε μια αναφορά για την υπόθεση του παιδιού, λέγοντας θυμωμένος: “Φανταστείτε να είστε αυτό το κοριτσάκι!”

Ώρες μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, οι νομοθέτες στο Οχάιο απαγόρευσαν τις αμβλώσεις μετά από έξι εβδομάδες, χωρίς εξαιρέσεις για θύματα βιασμού ή αιμομιξίας.

Το παιδί ήταν έξι εβδομάδων και τριών ημερών έγκυος, σύμφωνα με την εφημερίδα Indianapolis Star.

Το κορίτσι, το οποίο παραπέμπεται από γιατρό κακοποίησης παιδιών στο Οχάιο, επισκέφτηκε μια κλινική στην Ιντιανάπολη της Ιντιάνα, για να υποβληθεί σε ιατρική άμβλωση στις 30 Ιουνίου, όπου η διαδικασία παραμένει νόμιμη.

Μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, 26 πολιτείες των ΗΠΑ είτε έχουν περιορίσει αυστηρά τις αμβλώσεις είτε αναμένεται να το κάνουν τις επόμενες εβδομάδες και μήνες.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, το παιδί μπορεί να ήταν εννέα ετών όταν δέχτηκε την επίθεση.

Η αστυνομία λέει ότι ο 27χρονος κατηγορούμενος, παράνομος μετανάστης από τη Γουατεμάλα, ο οποίος συνελήφθη την Τρίτη σε διαμέρισμα στο Κολόμπους, παραδέχτηκε ότι βίασε το κορίτσι, σύμφωνα με το Columbus Dispatch.

Επικαλούμενη τον κίνδυνο να τραπεί σε φυγή ή να θέσει σε περαιτέρω κίνδυνο το παιδί, η δικαστής του δημοτικού δικαστηρίου της κομητείας Φράνκλιν, Σίνθια Έμπνερ, του έθεσε υπό κράτηση, ορίζοντας εγγύηση στα 2 εκατομμύρια δολάρια.

Αντιμετωπίζει ισόβια κάθειρξη εάν καταδικαστεί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments