Κόσμος

Γερμανία: Άλλα 2,4 δις. ευρώ για βοήθεια σε Ουκρανούς πρόσφυγες

Γερμανία: Άλλα 2,4 δις. ευρώ για βοήθεια σε Ουκρανούς πρόσφυγες

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Γερμανία: Η κυβέρνηση της Γερμανίας κατένειμε άλλα 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ για να καλυφθούν φέτος τα έξοδα της προσφοράς βοήθειας στους πρόσφυγες από την Ουκρανία

Η κυβέρνηση της Γερμανίας κατένειμε άλλα 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ για να καλυφθούν φέτος τα έξοδα της προσφοράς βοήθειας στους πρόσφυγες από την Ουκρανία που έχει υποδεχθεί η χώρα, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Χουμπέρτους Χάιλ στον όμιλο μέσων ενημέρωσης RND.

Σύμφωνα με τον κ. Χάιλ, η Γερμανία έχει υποδεχθεί περίπου 800.000 πρόσφυγες από την Ουκρανία. Το 30% εξ αυτών είναι ηλικίας μικρότερης των 14 ετών. Τον περασμένο μήνα, ο οργανισμός απασχόλησης της Γερμανίας κατέγραψε άνοδο του ποσοστού της ανεργίας, κάτι που αποδίδεται στο ότι εγγράφονται στους καταλόγους του ουκρανοί πρόσφυγες που ζητούν εργασία.

Στο σύστημα πρόνοιας έχουν καταχωριστεί μέχρι σήμερα 360.000 υπήκοοι Ουκρανίας, εκ των οποίων 260.000 ζητούν εργασία, σύμφωνα με τον κ. Χάιλ. «Το θέμα είναι τώρα να πιάσουν δουλειά», πρόσθεσε.

Πάνω από 9 εκατομμύρια άνθρωποι εγκατέλειψαν την Ουκρανία από την έναρξη της στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας στη γειτονική της χώρα την 24η Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε προχθές Τετάρτη η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.

OHE: Τα δύο τρίτα των Ουκρανών προσφύγων δεν επιστρέφουν στην εμπόλεμη χώρα

Σχεδόν τα δύο τρίτα των προσφύγων από την Ουκρανία αναμένουν να παραμείνουν στις χώρες υποδοχής τους έως ότου υποχωρήσουν οι εχθροπραξίες και η κατάσταση ασφαλείας βελτιωθεί μετά τη ρωσική εισβολή, σύμφωνα με έρευνα της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.

Οι περισσότεροι από τους Ουκρανούς πρόσφυγες, κυρίως γυναίκες και παιδιά, ελπίζουν να επιστρέψουν τελικά στην πατρίδα τους, σύμφωνα με έρευνα σε περίπου 4.900 άτομα από την Ουκρανία που ζουν τώρα στην Τσεχία, την Ουγγαρία, τη Μολδαβία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Σλοβακία. Η έρευνα διεξήχθη από τα μέσα Μαΐου έως τα μέσα Ιουνίου.

Η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες αναφέρει ότι περισσότεροι από 5,6 εκατομμύρια πρόσφυγες καταγράφονται πλέον σε όλη την Ευρώπη, με σχεδόν 8,8 εκατομμύρια ανθρώπους να περνούν από την Ουκρανία και σχεδόν 3,3 εκατομμύρια να επανέρχονται από τη ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments