Ελλάδα

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Συνεχίζεται η μάχη με τις πυρκαγιές στο νομό [vids]

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Συνεχίζεται η μάχη με τις πυρκαγιές στο νομό [vids]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Αρκετά δύσκολή ήταν η νύχτα στο Ρέθυμνο, όπου τα ενεργά μέτωπα σε Ορνέ και Κρύας Βρύσης, στην περιοχή Άγιος Βασίλειος συνεχίζουν να μαίνονται

Αρκετά δύσκολή ήταν η νύχτα στο Ρέθυμνο, όπου τα ενεργά μέτωπα σε Ορνέ και Κρύας Βρύσης, στην περιοχή Άγιος Βασίλειος συνεχίζουν να μαίνονται και με το πρώτο φως της ημέρας τα εναέρια μέσα ξεκίνησαν δράση.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο και το έργο της πυρόσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα, δίνοντας ελπίδα να περιορίσουν την πυρκαγιά.

«Η φωτιά ήταν ανεξέλεκτη όλο το βράδυ λογω των ισχυρών ανέμων, κυρίως προς τη Κρύα Βρύση. Καταφέραμε να ανακόψουμε ένα κομμάτι προς Αγία Γαλήνη, όπου και εκκενώθηκε το χωριό» δήλωσε στον ΣΚΑΙ 100,3 ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Ιωάννης Ταταράκης.

Παράλληλα έχουν εκκενωθεί τα χωριά Ορνέ, Κρύα Βρύση, Σακτούρια, Άγιος Γεώργιος, Άγιος Παύλος και Μέλαμπες. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, οι κάτοικοι είναι ασφαλείς, ενώ δεν κάηκαν σπίτια παρόλο που η φωτιά μπήκε στο χωριό Μέλαμπες.

Αυτή την ώρα επιχειρουν 2 ελικόπτερα, 110 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 33 οχήματα.

Ρέθυμνο: Δύο άτομα χρειάστηκαν νοσηλεία

Δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας. Πρόκειται για έναν πυροσβέστη και μία ηλικιωμένη γυναίκα, οι οποίοι παρελήφθησαν από διασώστες του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο Σπήλι Ρεθύμνου.

Συναγερμός για 5 περιφέρειες

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα Σάββατο 16 Ιουλίου, για πέντε περιφέρειες της χώρας σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται αύριο για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)
  • Περιφέρεια Κρήτης
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

Παράλληλα, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απευθύνει συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, η ΓΓΠΠ υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών και καλεί τους πολίτες σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments