Ελλάδα

Ρέθυμνο: Δορυφορική εικόνα της μεγάλης φωτιάς – Στάχτη 15.000 στρέμματα

Ρέθυμνο: Δορυφορική εικόνα της μεγάλης φωτιάς – Στάχτη 15.000 στρέμματα

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Οι συνεχείς αναζωπυρώσεις λόγω των θυελλωδών ανέμων καθιστούν δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων - Το μέγεθος της καταστροφής μέσα από δορυφορικές εικόνες

Το μέγεθος της μεγάλης καταστροφής από την πύρινη λαίλαπα στο νότιο Ρέθυμνο καταγράφει δορυφορική εικόνα υψηλής ανάλυσης. Σχεδόν 15.000 στρέμματα γης έγιναν στάχτη σε λιγότερο από ένα 24ωρο, με τη δορυφορική μέτρηση του ευρωπαϊκού δορυφόρου να πραγματοποιείται στις 12:10 το μεσημέρι του Σαββάτου 16/7, ενώ υπήρχαν ακόμη ενεργές εστίες (κίτρινα και πορτοκαλί στίγματα), σύμφωνα με το meteo.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής 15 Ιουλίου 2022 κοντά στη Κρύα Βρύση, κι εξακολουθεί να μαίνεται και εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, που προκαλούν συνεχείς αναζωπυρώσεις, αφήνει μεγάλη οικολογική και οικονομική καταστροφή .

Στον χάρτη, όπως ενημερώνει το meteo, παρουσιάζονται οι θερμικές ανωμαλίες στο έδαφος όπως καταγράφηκαν από δορυφόρους το βράδυ της Παρασκευής 15/7 και το Σάββατο 16/7. Οι δορυφορικές μετρήσεις δείχνουν ότι τα ενεργά μέτωπα το απόγευμα του Σαββάτου έχουν περιοριστεί σημαντικά σε έκταση, με τον κίνδυνο των αναζωπυρώσεων όμως να παραμένει υψηλός λόγω των ισχυρών ανέμων. Εκτίμηση της καμένης έκτασης θα πραγματοποιηθεί το βράδυ του Σαββάτου αξιοποιώντας δορυφορικά δεδομένα υψηλότερης ανάλυσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments