Διεθνή

«Εμφύλιος» στην Τουρκία για τα F – 16 στην Ελλάδα

«Εμφύλιος» στην Τουρκία για τα F – 16 στην Ελλάδα

Πηγή Φωτογραφίας: milliyet/forbes

Σκυτάλη της σφοδρής πολιτικής σύγκρουσης ανάμεσα στις κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις πήρε το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα που βρίσκεται στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον επικεφαλής του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου να στρέφεται κατά της τουρκικής πολιτικής, της Αμερικής και του ΝΑΤΟ

Κοχλάζουν τα πολιτικά πάθη και οι πολιτικές αντιπαραθέσεις στη γειτονική χώρα, με αντικείμενο τον αποκλεισμό από την αγορά των F – 16 από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυτή τη φορά, τη σκυτάλη της σφοδρής πολιτικής σύγκρουσης ανάμεσα στις κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις πήρε το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα που βρίσκεται στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον επικεφαλής του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου να στρέφεται κατά της τουρκικής πολιτικής, της Αμερικής και του ΝΑΤΟ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κιλιτσνάρογλου ανέφερε, απευθυνόμενος στους Τούρκους πολίτες: «Σκανδαλώδεις δηλώσεις από τη Φινλανδία και τη Σουηδία, πριν στεγνώσει το μελάνι στην υπογραφή του ΝΑΤΟ, έδειξαν ότι ο Ερντογάν υπέγραψε ξανά χωρίς να πάρει τίποτα. Τώρα βλέπουμε ότι το σκάνδαλο συνεχίζεται στο θέμα των F-16».

Ο ηγέτης του CHP τόνισε επίσης: «Σαν να μην μας έφτανε η απομάκρυνσή μας από το έργο του μαχητικού αεροσκάφους F-35, του οποίου είμαστε ένας από τους επενδυτές (ιδιοκτήτες), και δεν μπορούμε να πάρουμε τα χρήματά μας πίσω, βλέπουμε ότι προσπαθούν να επιβάλουμε όρους για το πού μπορούμε και πού δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα αεροπλάνα F-16 που παρακαλούμε».

Αναφερόμενος ειδικότερα στον Τούρκο Πρόεδρο, Ερντογάν, ο πρόεδρος του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος και επίδοξος νέος Πρόεδρος της γείτονος έγινε ακόμη πιο οξύς: «Ο Ερντογάν δεν είναι σε θέση να φέρει τίποτα απτό σε αυτή τη χώρα εκτός από φτηνή προπαγάνδα. Ας σταματήσουν να λένε «εξωτερικές δυνάμεις» έτσι. Η Δύση δεν είναι εχθρική προς το καθεστώς Ερντογάν. Υποστηρίζω ότι η Δύση λατρεύει και υποστηρίζει τέτοιους ηγέτες, τους οποίους γνωρίζει και διατηρεί πολύ»

Καθίσταται σαφές, λοιπόν, ότι στην Τουρκία επικρατεί ένας πολιτικός «εμφύλιος», ένας πόλεμος όλων εναντίον όλων, με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών κομμάτων και των πολιτικών ηγεσιών, και με αντικείμενο τα F – 16, τις σχέσεις με το ΝΑΤΟ και τη Δύση συνολικά, καθώς και με τις πολιτικές και διπλωματικές ικανότητες του σημερινού Προέδρου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments