Διεθνή

Τουρκία: Σοκ από την έγκριση της τροπολογία για F- 16

Τουρκία: Σοκ από την έγκριση της τροπολογία για F- 16
Τουρκία: Σύμφωνα με την τροπολογία, δεν επιτρέπεται η πώληση νέων μαχητικών αεροσκαφών F – 16, κιτ εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση στρατιωτικού εξοπλισμού στη γείτονα.

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στην Τουρκία η έγκριση της τροπολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες αναφορικά με την απαγόρευση F – 16 στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την τροπολογία, δεν επιτρέπεται η πώληση νέων μαχητικών αεροσκαφών F – 16, κιτ εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση στρατιωτικού εξοπλισμού στη γείτονα.

Ενδεικτικό του κλίματος γενικευμένης αναστάτωσης που επικρατεί στην Τουρκία, είναι οι μεταδόσεις μεγάλων μέσων ενημέρωσης.

Η παρουσιάστρια του Ηaber Global τόνισε: «Σας είχαμε αναφέρει για την πρόταση του ελληνικού λόμπι και του μέλους της στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Κρις Πάπας. Αυτή η τροπολογία εγκρίθηκε από την Ολομέλεια. Εντούτοις, όλο αυτό είναι μια πολύπλοκη διαδικασία και πρέπει να την καταλάβουμε».

Η παρουσιάστρια του CNN TURK μετέδωσε: «Ζητούν ξεκάθαρα βήματα προκειμένου να δοθούν διαβεβαιώσεις ότι τα F-16 δεν θα χρησιμοποιηθούν για την παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου. Ξεκάθαρα. Κι αυτή η πρόταση έγινε δεκτή με 244 ψήφους και καταψήφισαν 177».

Η Cumhurriyet επισημαίνει από την πλευρά της: «Κρίσιμη απόφαση των ΗΠΑ για την πώληση κ των F-16  στην Τουρκία. Θέτουν όρους σχετικά με την Ελλάδα!».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments