Κόσμος

Φον ντερ Λάιεν: Ο Νότιος διάδρομος φυσικού αερίου μπορεί να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στον εφοδιασμό της ΕΕ

Φον ντερ Λάιεν: Ο Νότιος διάδρομος φυσικού αερίου μπορεί να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στον εφοδιασμό της ΕΕ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Φον ντερ Λάιεν: Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και η επίτροπος Ενέργειας, Κάντρι Σίμσον, θα μεταβούν στο Αζερμπαϊτζάν για να ενισχύσουν τις διμερείς σχέσεις

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και η επίτροπος Ενέργειας, Κάντρι Σίμσον, θα μεταβούν στο Αζερμπαϊτζάν για να ενισχύσουν τις διμερείς σχέσεις, συμπεριλαμβανομένης της ενεργειακής συνεργασίας, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Επιτροπή.

«Τη Δευτέρα, 18 Ιουλίου, η Πρόεδρος της Επιτροπής και η Επίτροπος Ενέργειας Κάντρι Σίμσον θα βρίσκονται στο Αζερμπαϊτζάν για να ενισχύσουν περαιτέρω την υπάρχουσα συνεργασία μεταξύ ΕΕ και Αζερμπαϊτζάν. Καθώς η Ρωσία συνεχίζει να χρησιμοποιεί ως όπλο τις ενεργειακές προμήθειες, η διαφοροποίηση των ενεργειακών εισαγωγών μας αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την ΕΕ. Ο Νότιος Διάδρομος Φυσικού Αερίου μπορεί να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στον εφοδιασμό της ΕΕ με φυσικό αέριο, ιδίως για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη», αναφέρει η ανακοίνωση της Επιτροπής.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι η ΕΕ και το Αζερμπαϊτζάν συνεργάζονται για να οικοδομήσουν μια μακροπρόθεσμη εταιρική σχέση για την καθαρή ενέργεια και την ενεργειακή απόδοση, καθώς και τα δύο μέρη επιδιώκουν την πράσινη μετάβασή τους και τους στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού.

Η ΕΕ και το Αζερμπαϊτζάν διαπραγματεύονται μια νέα συνολική συμφωνία, η οποία θα επιτρέψει ενισχυμένη συνεργασία σε ευρύ φάσμα τομέων, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής διαφοροποίησης, των επενδύσεων, του εμπορίου και της πλήρους αξιοποίησης του δυναμικού της κοινωνίας των πολιτών.

Η Πρόεδρος φον ντερ Λάιεν και η Επίτροπος Σίμσον θα συναντηθούν με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ και στη συνέχεια θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου. Η Επίτροπος Σίμσον θα συμμετάσχει στο διάλογο ΕΕ-Αζερμπαϊτζάν για την ενέργεια, με τον υπουργό Ενέργειας του Αζερμπαϊτζάν, Παρβίζ Σαχμπαζόφ.

Βόρεια Μακεδονία: ΕΕ και ΗΠΑ χαιρετίζουν την έγκριση της πρότασης από τη Βουλή της χώρας

H ΕΕ και οι ΗΠΑ χαιρέτισαν την έγκριση, από τη Βουλή της Βόρειας Μακεδονίας, της πρότασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το συμβιβασμό με τη Σόφια.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν συνεχάρη τη Βόρεια Μακεδονία για την έγκριση της πρότασης της ΕΕ.

«Συγχαρητήρια στη Βόρεια Μακεδονία για την ψηφοφορία που τώρα ανοίγει το δρόμο για το άνοιγμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων σύντομα. Ήταν μια ιστορική ευκαιρία και την εκμεταλλεύτηκε. Ένα μεγάλο βήμα στην πορεία σας προς ένα ευρωπαϊκό μέλλον. Το μέλλον σου» έγραψε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments