Διεθνή

Παναγιωτόπουλος στις ΗΠΑ: F – 35 και τουρκικός αναθεωρητισμός στο τραπέζι

Παναγιωτόπουλος στις ΗΠΑ: F – 35 και τουρκικός αναθεωρητισμός στο τραπέζι

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Παναγιωτόπουλος στις ΗΠΑ: Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας  Νικόλαος Παναγιωτόπουλος συζήτησε με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν την πώληση πολεμικών αεροσκαφών F-35 στην Ελλάδα.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Χώρας μας βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τα F – 35 και τον αναθεωρητισμό της Άγκυρας να κυριαρχούν στις συζητήσεις του με τους Αμερικανούς αξιωματούχους.

Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας  Νικόλαος Παναγιωτόπουλος συζήτησε με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν την πώληση πολεμικών αεροσκαφών F-35 στην Ελλάδα.

Κάνοντας μια σύντομη δήλωση στον Τύπο πριν από τη συνάντηση, η οποία έλαβε χώρα στην Ουάσιγκτον, ο Όστιν δήλωσε ότι η αμυντική συνεργασία μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας  είναι «πιο δυνατή από ποτέ».

«Οι ενημερωμένες Συμφωνίες Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας ΗΠΑ – Ελλάδας καταδεικνύουν την ακλόνητη δέσμευσή μας στην κοινή ειρήνη και ασφάλεια των χωρών μας και επέτρεψαν την αυξημένη αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην Ελλάδα για να υποστηρίξει τους στρατηγικούς στόχους εισόδου του ΝΑΤΟ στην περιοχή», υποιστήριξε ο Όστιν. αυτός είπε.

Ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, από την πλευρά του, υποστήριξε πως η αμυντική συνεργασία μεταξύ των ΗΠΑ και της Χώρας νας «έχει φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο τα τελευταία χρόνια».

Χαρακτηρίζοντας τη Ρωσία ως «επιτιθέμενο», ο Έλληνας Υπουργός δήλωσε ότι είναι έτοιμοι να «πάρουν κάθε είδους μέτρα» εναντίον αυτής της χώρας και «να παράσχουν κάθε είδους βοήθεια στην Ουκρανία».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε λόγο για αναθεωρητισμό, χωρίς, ωστόσο, να κατονομάσει ρητά τον εξ Ανατολών γείτονα: «Ο αναθεωρητισμός, είτε εκφράζεται ως αμφισβήτηση των θεμελιωδών κανόνων που διέπουν τη διεθνή έννομη τάξη, είτε ως προσπάθεια αλλαγής των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων, είτε συχνά και των δύο, αποτελεί σοβαρή απειλή για τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ελλάδας και της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Δεν πρέπει να επικρατήσει ο αναθεωρητισμός. Πρέπει να γνωρίζουμε τις αρχές και να είμαστε αποφασισμένοι να αποφύγουμε αρνητικά προηγούμενα και να πάρουμε κοινή στάση εναντίον όσων προβαίνουν σε τέτοιες παράνομες και αποσταθεροποιητικές συμπεριφορές. Βασικός κοινός στόχος πρέπει να είναι η διατήρηση του διεθνούς δικαίου τάξη, η οποία βασίζεται πρωτίστως στο διεθνές δίκαιο, αλλά και στις σχέσεις καλής γειτονίας».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε, ακόμη, ότι ελπίζει ότι η συνάντηση θα δώσει την ευκαιρία για περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας και είπε στο κ. Όστιν: «Ένας νέος ακρογωνιαίος λίθος αυτής της συνεργασίας είναι αναμφίβολα η αγορά από την Ελλάδα του τελευταίας τεχνολογίας μαχητικού αεροσκάφους F-35, που θα αυξήσει την  αλληλεπίδραση, τον συντονισμός και τη διαλειτουργικότητα μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ και της Ελλάδας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments