Διεθνή

Τουρκικά ΜΜΕ: Θορυβημένα από Ελληνοαμερικανικό λόμπι

Τουρκικά ΜΜΕ: Θορυβημένα από Ελληνοαμερικανικό λόμπι

Πηγή Φωτογραφίας: Το παρόν

Τουρκικά ΜΜΕ: Την ενόχλησή τους εκφράζουν από τη δράση που έχει αναλάβει το «ελληνικό λόμπι» Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της γειτονικής χώρας.

Την ενόχλησή τους εκφράζουν από τη δράση που έχει αναλάβει το «ελληνικό λόμπι» Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της γειτονικής χώρας.

Τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης φαίνονται ιδιαίτερα θορυβημένα και προβληματισμένα από τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις, που κατά την εκτίμησή τους, έχει αναλάβει το λεγόμενο «ελληνοαμερικανικό λόμπι» ή και «ελληνοκυπριακό λόμπι».

Αυτό φέρεται να είναι υπεύθυνο για τους όρους και τους προϋποθέσεις που θέτει η αμερικανική πλευρά προκειμένου για την πώληση F – 16 στην Άγκυρα.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με την Haber Turk, «το ελληνικό και ελληνοκυπριακό λόμπι που επιδιώκει να εμποδίσει την πώληση των F-16 από τις Ηνωμένες πολιτείες της Αμερικής προς την Τουρκία, κινητοποιήθηκε πλέον για το επόμενο στάδιο: η τροπολογία που προβλέπει όρους για την πώληση των F-16,  ψηφίστηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων και τώρα ο σκοπός του λόμπι είναι να περάσει αυτή την τροπολογία και από την Γερουσία».

«Η Ελλάδα καταβάλλει έντονη προσπάθεια για να εμποδίσει την υπογραφή συμφωνίας  μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ για τα F – 16 Το πρώτο βήμα έγινε την περασμένη εβδομάδα στο αμερικανικό Κογκρέσο, όπου ψηφίστηκε η τροπολογία που παρουσιάστηκε από το ελληνικό λόμπι και η οποία δυσκολεύει την πώληση των F-16.

Σειρά έχει η Γερουσία, όπου ενεργοποιήθηκε και πάλι το ελληνικό και το ελληνοκυπριακό λόμπι. Ασκούνται πιέσεις ώστε να ψηφιστεί και από τη Γερουσία η τροπολογία», συμπληρώνει το χαρακτηριστικό δημοσίευμα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments