Πολιτική

Γιάννης Ξιφαράς: Δημιουργήσαμε άμεσα μια ψηφιακή εφαρμογή που τη χρησιμοποιούν οι Αθηναίοι οδηγοί

Γιάννης Ξιφαράς: Δημιουργήσαμε άμεσα μια ψηφιακή εφαρμογή που τη χρησιμοποιούν οι Αθηναίοι οδηγοί

Πηγή Φωτογραφίας: Fb Γιάννης Ξιφαράς

Τις δύο νέες ψηφιακές υπηρεσίες, Ψηφιακή Μεταβίβαση Οχημάτων και MyAuto, παρουσίασαν τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υποδομών Μεταφορών

Τις δύο νέες ψηφιακές υπηρεσίες, Ψηφιακή Μεταβίβαση Οχημάτων και MyAuto, παρουσίασε το πρωί της Παρασκευής σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου η πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υποδομών και Μεταφορών. Οι δύο νέες ψηφιακές υπηρεσίες σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της αξιοποίησης ψηφιακών εργαλείων για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας ιδιοκτητών και οδηγών οχημάτων.

Ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς δήλωσε ότι η αποτελεσματική συνεργασία των δύο υπουργείων αποτυπώνεται μέσα από μία σειρά δράσεων που έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα με χαρακτηριστικότερη όλων την έκδοση ψηφιακού πιστοποιητικού για την είσοδο των οχημάτων στον δακτύλιο, η οποία πραγματοποιήθηκε κάτω από έντονες χρονικές πιέσεις.

Συγκεκριμένα ανέφερε: “Τον περασμένο χειμώνα όταν ξαφνικά μπήκαμε σε μια διαδικασία και διαπιστώσαμε ότι αυτόματα αυξάνεται η κίνηση έπρεπε να πάρουμε γρήγορα μια απόφαση να επαναφέρουμε το δακτύλιο. Ο κόσμος προσπαθούσε με το ιδιωτικό του όχημα να μετακινηθεί, είχε αρχίσει να υπάρχει σοβαρό ζήτημα με το κυκλοφοριακό της πόλης και έπρεπε να πάρουμε κάποια μέτρα. Τότε λοιπόν αποφασίσαμε ότι έπρεπε να εφαρμόσουμε το δακτύλιο και για να γίνει αυτό πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ένα ψηφιακό εργαλείο για να δώσουμε γρήγορα τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας να μπορέσουν να βγάλουν ένα ψηφιακό πιστοποιητικό με το οποίο θα μπορούν με το όχημά τους εφόσον πληροί τα κριτήρια για να μπει στο δακτύλιο της πόλης να εισέλθουν νόμιμα και να γίνει και ο αντίστοιχος έλεγχος από την Αστυνομία..” σημείωσε ο κ. Ξιφαράς.

Ο κ. Ξιφαράς αναφέρθηκε στην αποτελεσματικότητα και τη αγαστή συνεργασία των υπουργείων Υποδομών και Μεταφορών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και εξήρε το έργο τόσο του υπουργού Υποδομών Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή όσο και του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκου Πιερρακάκη. “Κάμψαμε τις δύσκολες τεχνικές ατέλειες στις συσκέψεις που είχαμε και την Τρίτη το απόγευμα είχαμε υλοποιήσει αυτό το οποίο έπρεπε να δώσουμε στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την Τετάρτη το απόγευμα το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης το είχε ήδη σηκώσει στον αέρα και μέχρι την Παρασκευή το πρωί κάναμε διαρκώς πειράματα. Μέσα σε μια εβδομάδα καταφέραμε να έχουμε μια ψηφιακή εφαρμογή που τη χρησιμοποιούν όλοι οι Αθηναίοι οδηγοί”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments