Ελλάδα

Φωτιά στην Πεντέλη: Στη μάχη με τις φλόγες 485 πυροσβέστες, 5 αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα

Φωτιά στην Πεντέλη: Στη μάχη με τις φλόγες 485 πυροσβέστες, 5 αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο της πυροσβεστικής υπάρχουν διάσπαρτες εστίες σε Γέρακα, Παλλήνη, Ανθούσα Διώνη, καθώς και εκατέρωθεν της λεωφόρου Μαραθώνος,

Διάσπαρτες εστίες φωτιάς αυτή την ώρα σε Γέρακα, Παλλήνη, Ανθούσα Διώνη, καθώς και εκατέρωθεν της λεωφόρου Μαραθώνος, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής.

Έμφαση δίνεται στη ΝΔ πλευρά της πυρκαγιάς, στα όρια με την Αττική Οδό, πλησίον των εγκαταστάσεων του ΟΑΣΑ και ΝΑ επίσης, στα όρια με την Αττική Οδό, πλησίον των εγκαταστάσεων της ΒΙΑΝΕΞ. Καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για την προστασία όλου του αστικού ιστού που βρίσκεται εντός της περιμέτρου της πυρκαγιάς . Επιχειρούν 485 πυροσβέστες με 28 ομάδες πεζοπόρα και 120 οχήματα. Στο πεδίο παραμένουν και οι Ρουμάνοι πυροσβέστες.

Στην προηγούμενη ενημέρωση, στις 6:30 το πρωί ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής τόνισε πως η ένταση των ανέμων έκανε ακόμη πιο δύσκολο το έργο της κατάσβεσης.

«Ήταν δύσκολη η νύχτα στην πυρκαγιά της Πεντέλης. Η ταχύτητα των ανέμων, όπως κατεγράφη στην περιοχή, έφτασε στις μέγιστες τιμές της, να ξεπερνά κατά πολύ τα 80 χλμ την ώρα.

Η ολονύχτια μάχη δόθηκε από όλες τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας σε εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες σε όλα τα επίπεδα. Εξαιτίας της έντασης και της ταχύτητας των ανέμων η φωτιά καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας άλλαζε συνεχώς κατεύθυνση, γεγονός που καθιστούσε την αντιμετώπιση της, μέσα στη νύχτα, ακόμη πιο δύσκολη.

Πρώτη προτεραιότητα, μέσα σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες, ήταν και παραμένει η διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής. Και φυσικά η προστασία των κρίσιμων δημόσιων υποδομών ζωτικής σημασίας αλλά και της ιδιωτικής περιουσίας των πολιτών.

Δείτε τη νεότερη ενημέρωση

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments