Διεθνή

ΗΠΑ: Πέρασε ο νόμος αναγνώρισης των γάμων ομοφυλοφίλων

ΗΠΑ: Πέρασε ο νόμος αναγνώρισης των γάμων ομοφυλοφίλων

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

ΗΠΑ: Η Βουλή των Αντιπροσώπων υπερψήφισε το νομοσχέδιο για την αναγνώριση των γάμων μεταξύ ομοφυλοφίλων σε όλες τις αμερικανικές πολιτείες

Η Βουλή των Αντιπροσώπων υπερψήφισε το νομοσχέδιο για την αναγνώριση των γάμων μεταξύ ομοφυλοφίλων σε όλες τις αμερικανικές πολιτείες, υπό τον φόβο να επαναληφθεί μια ανατροπή δεδομένων με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, όπως έγινε με τις αμβλώσεις.

Το νομοσχέδιο έλαβε την θετική ψήφο 267 βουλευτών – όλων των Δημοκρατικών και 47 Ρεπουμπλικάνων – ενώ 157 Ρεπουμπλικάνοι αντιτάχθηκαν.

Οι πιθανότητες να περάσει και από τη Γερουσία φαίνονται όμως περιορισμένες, αφού 10 Ρεπουμπλικάνοι θα πρέπει να υπερψηφίσουν εκτός των Δημοκρατικών. Επί του παρόντος, μόνο η γερουσιαστής Σούζαν Κόλινς έχει εκφράσει την πρόθεσή της να το κάνει.

Η μεγάλη πλειονότητα των Αμερικανών υποστηρίζει τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων (71%), ωστόσο η υπερσυντηρητική δεξιά παραμένει ως επί το πλείστον αντίθετη.

Γέλεν: “Αυστηρότητα για την τήρηση της διεθνούς οικονομικής σταθερότητας”

H υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν δήλωσε  ότι οι ΗΠΑ θα επιβάλουν σκληρές κυρώσεις σε χώρες που παραβιάζουν ή “ σπάνε” τη διεθνή οικονομική σταθερότητα.

“Η οικονομική ενοποίηση οπλοποιήθηκε από τη Ρωσία,” παρατήρησε η ίδια, καλώντας όλες τις υπεύθυνες χώρες να ενωθούν εκφράζοντας την αντίθεσή τους στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία. Σύμφωνα με την Γέλεν, η ίδια, ενθαρρύνθηκε από συζητήσεις με τους συνομιλητές της στη Νότια Κορέα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, για ένα προτεινόμενο πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου.

Η Νότια Κορέα ήταν ο τελευταίος σταθμός μιας 11ήμερης περιοδείας της Αμερικανίδας υπουργού στην περιοχή της Ινδίας και του Ειρηνικού.

“Να λογοδοτήσει η Ρωσία για τον πόλεμο”

Η Τζάνετ Γέλεν επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι ο πόλεμος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν κατά της Ουκρανίας προκαλεί αρνητικές επιπτώσεις σε όλο τον κόσμο και ότι οι Ρώσοι αξιωματούχοι δεν έχουν καμία θέση στη σύνοδο των χωρών της Ομάδας των 20 (G20) αυτή την εβδομάδα.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο περιθώριο της συνεδρίασης των οικονομικών αξιωματούχων της G20, η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να κάνει τη Ρωσία να λογοδοτήσει για τον πόλεμο και τον δραματικό του αντίκτυπο στις τιμές ενέργειας και την αυξανόμενη επισιτιστική ασφάλεια.

Η Γέλεν απέφυγε τη ερώτηση για το εάν θα αποχωρήσει όταν μιλήσουν Ρώσοι αξιωματούχοι, όπως η ίδια και άλλοι ηγέτες της Δύσης έκαναν κατά την τελευταία τέτοια συνεδρίαση στην Ουάσινγκτον τον Απρίλιο, αλλά δήλωσε ότι θα καταδικάσει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία «με τους ισχυρότερους δυνατούς όρους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments