Πολιτισμός

Η Ιστορία που κρύβεται πίσω από την εμβληματική τσάντα Hermès Birkin

Η Ιστορία που κρύβεται πίσω από την εμβληματική τσάντα Hermès Birkin

Πηγή Φωτογραφίας: Trendolizer™ - Kardashians

Μια ματιά στην ιστορία - και η μεγάλη ζήτηση για αγορά

Η προέλευση της τσάντας Hermès Birkin είναι το σήμα καταθετέν της μόδας. Το 1981, η γεννημένη στη Βρετανία, ηθοποιός με έδρα το Παρίσι, Τζέιν Μπίρκιν έζησε την μεγαλύτερη έκπληξη της ζωής της στην πτήση της με την Air France, βρίσκοντας τον εαυτό της να κάθεται δίπλα στον τότε Διευθύνοντα Σύμβουλο της Hermès, Ζαν-Λουίζ Ντυμά. Υπάρχουν πολλές εκδοχές αυτής της ιστορίας, αλλά όλες περιστρέφονται γύρω από το περιεχόμενο της τσάντας της Birkin – συμπεριλαμβανομένου του ημερολογίου της Hermès – που χύνεται στο πάτωμα.

Ως αντίδραση στην ατυχία, ο Ντούμα της πρότεινε ευγενικά να βρει μια τσάντα με θήκες, κάτι που οδήγησε στην ιστορική πλέον δήλωση της Μπίρκιν: τη μέρα που ο Ερμής έφτιαχνε μια μεγάλη τσάντα  κατάλληλη για να μεταφέρει όλα τα γυναικεία υπάρχοντα, θα έβαζε την υπογραφή της. Ο Ντούμα έβγαλε αμέσως ένα μολύβι και οι δυο τους συνεργάστηκαν σε ένα σκίτσο για την εμβληματική πλέον τσάντα Birkin, την οποία έκανε το ντεμπούτο της η Hermès το 1984.

View this post on Instagram

A post shared by DESIGNER COMMUNITY (@designercommunity)

Παρόλο που η τσάντα Birkin φοράει το στέμμα ως Queen of Handbags εδώ και αρκετό καιρό, δεν ήταν αρχικά μια μεγάλη επιτυχία. Χρειάστηκε μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1990 για να αποκτήσει η τσάντα τη φήμη της ως ένα κομψό, ελίτ σύμβολο status. Επιλεγμένες στιγμές στη λαϊκή κουλτούρα των αρχών του 2000—όπως το επεισόδιο του Sex and the City που εξιστόρησε την προσπάθεια της Samantha να πιάσει στα χέρια της την άπιαστη τσάντα, συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης σε λίστα αναμονής πέντε ετών—βοήθησαν να εκτοξευθεί η τσάντα Birkin σε κάτι πιο εκλεκτό.

Γιατί να επενδύσεις τώρα;

Τώρα, σχεδόν σαράντα χρόνια από την κυκλοφορία του, αυτό το κομψό αξεσουάρ εξακολουθεί να είναι δύσκολο να το αποκτήσεις. Αυτό που προηγουμένως ήταν γνωστό ως “λίστα αναμονής” της τσάντας αναφέρεται τώρα ως “λίστα επιθυμιών”—μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να αποκτήσει κανείς μια τσάντα, ανάλογα με το στυλ και το χρώμα που επιθυμεί. η τιμή μπορεί να κυμαίνεται από περίπου 8.500 $ έως μέρι και 200.000 $.

Σύμφωνα με το Forbes και το Bloomberg Business, μια τσάντα Birkin —η οποία σχεδόν πάντα έχει αξία— είναι ίσως καλύτερη οικονομική επένδυση από τις μετοχές ή τον χρυσό. Αυτή η ζήτηση της αγοράς δεν δείχνει σημάδια διακοπής. Η Vogue αναφέρει ότι η ζήτηση για τσάντες Hermès συνολικά έχει αυξηθεί κατά 430% από τον Μάρτιο του 2020.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments