Πολιτική

Παναγιώτης Καλακίκος Δήμαρχος Σουφλίου στο pagenews.gr: Ποια η κατάσταση στη Δαδιά

Παναγιώτης Καλακίκος Δήμαρχος Σουφλίου στο pagenews.gr: Ποια η κατάσταση στη Δαδιά

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Το pagenews.gr επικοινώνησε με τον Παναγιώτη Καλακίκο Δήμαρχο Σουφλίου

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε αγροτοδασική έκταση στο φράγμα της Λύρας στο Σουφλί, στον Έβρο, με τις προσπάθειες να επικεντρώνονται στο να μην φτάσουν οι φλόγες στο Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς.

Το pagenews.gr επικοινώνησε με τον Παναγιώτη Καλακίκο Δήμαρχο Σουφλίου, ο οποίος δήλωσε στη Σοφία Χύτου ότι: “Παραμένει κρίσιμη η κατάσταση, είναι μεγάλο το μέτωπο. Από τις 6:00 π.μ. επιχειρούν τα εναέρια μέσα καθώς και μηχανήματα του Στρατού ενώ έχουν ενισχυθεί και οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Δεν κινδυνεύει κάποιο χωριό πλησίον της Δαδιάς. Σύμφωνα με τον κ. Καλακίκο είναι δύσκολη η περιοχή καθώς υπάρχει πυκνό δάσος”.

Δείτε την ανάρτηση

Οδηγίες σε περίπτωση πυρκαγιάς

  • Φεύγεις όταν η φωτιά είναι ακόμα μακριά: Πήγαινε έναντι του Ανέμου. Με τον δυνατό αέρα, τη φωτιά τη βλέπεις να είναι στα 1000 μέτρα και σε λίγα λεπτά είναι στα πόδια σου. Μην κάτσεις να βλέπεις. Μη σκέφτεσαι το σπίτι σου ή το κτήμα σου. Ειδοποίησε τον κόσμο και φύγετε. Θα φύγεις προς την κατεύθυνση που έρχεται ο άνεμος – δηλαδή να έχεις τον άνεμο να σου κτυπά στο πρόσωπο. (Αν ο άνεμος φυσά προς τη φωτιά από όπου βρίσκεστε, τρέξτε κόντρα στον άνεμο. Αν ο άνεμος φυσάει πίσω από τη φωτιά προς εσάς, τρέξτε κάθετα της φωτιάς).
  • Πυρκαγιά στα πεύκα – να την πάρεις πολύ στα σοβαρά, να βγεις από την περιοχή αμέσως: Το πεύκο είναι το πιο δύσκολο, είναι ξηρό με ρετσίνι, φλεγόμενα κουκουνάρια που σκάνε και με το έδαφος γεμάτο πευκοβελόνα. Ο πιο φυσικός εύφλεκτος συνδυασμός! Αν συνδυάσεις και τις εκρήξεις από τα καύσιμα των καμένων αυτοκινήτων μιλάμε για τον πιο δύσκολο συνδυασμό. Πρέπει να βγεις από το δάσος. Κινήσου προς χαμηλότερο υψόμετρο! Αυτό επειδή οι ζεστές μάζες αέρος της πυρκαγιάς κινούνται προς τα πάνω.
  • Η Φωτιά ακολουθεί τον καπνό: Όταν βλέπεις τη φωτιά στο απέναντι βουνό και ο καπνός έρχεται κατά εσένα είναι βασική αρχή ότι η φωτιά θα ακολουθήσει την ίδια πορεία. Αν έρχεται ο καπνός πάνω σου, τρέξε φύγε. Αν δεν καταλαβαίνεις προς τα που πάει ο καπνός: Κοίτα ψηλά στον ουρανό όπου είναι πιο σωστή η κίνηση του. Αν σου έχει κοντέψει ήδη ο καπνός: Βρέξε τον Εαυτό σου/Κάλυψε το στόμα σου. Βασική αρχή -Δεν Χάνεις την Ψυχραιμία σου. Βάζεις σε σένα και σε όποιον έχεις δικό σου μαζί βρεγμένη πετσέτα η μπλούζα στο πρόσωπο και φεύγεις όσο η φωτιά είναι ακόμα μακριά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments