Ελλάδα

Τουρισμός: Αναμένεται… ρεκόρ στη βραχυχρόνια μίσθωση

Τουρισμός: Αναμένεται… ρεκόρ στη βραχυχρόνια μίσθωση

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Τουρισμός: Σε ρυθμούς ρεκόρ θα κινηθεί και η βραχυχρόνια μίσθωση στην Ελλάδα από τους τουρίστες του εξωτερικού τη φετινή χρονιά

Σε ρυθμούς ρεκόρ θα κινηθεί και η βραχυχρόνια μίσθωση στην Ελλάδα από τους τουρίστες του εξωτερικού τη φετινή χρονιά, όπως τονίζει σε δήλωση του ο πρόεδρος του συνδέσμου εταιρειών βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων, Νάσος Γαβαλάς διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Mint.

“Ήδη από την Άνοιξη προβλέπαμε ότι οι κρατήσεις για την φετινή σεζόν ήταν πιθανό να ξεπεράσουν ακόμη και αυτές του 2019, χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό συνολικά σημειώνει ο κ. Γαβαλάς στο ΑΠΕ και προσθέτει: Παρά ένα σχετικά “μουδιασμένο” Ιούνιο, κυρίως στην Κρήτη, πλέον θεωρούμε ότι η υπόλοιπη καλοκαιρινή σεζόν θα κινηθεί σε επίπεδα ρεκόρ για τη βραχυχρόνια μίσθωση, τόσο σε επίπεδα πληρότητας όσο και σε επίπεδα τιμής διανυκτέρευσης (ADR).

Πόλος έλξης η Ελλάδα για επισκέπτες υψηλής οικονομικής στάθμης

Σε πόλο έλξης επισκεπτών υψηλής οικονομικής στάθμης καθιερώνεται η Ελλάδα, όπως αυτό φανερώνουν τα στοιχεία για την πληρότητα των πεντάστερων μονάδων τη φετινή τουριστική περίοδο. Μάλιστα εκφράζεται η βεβαιότητα πως φέτος ο τζίρος των εν λόγω “επιχειρήσεων “, θα ξεπεράσει κατά πολύ τα 2.818 δισ. ευρώ έσοδα του 2021 ( στοιχεία από το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων για το 2021).

“Όπως και το 2021 άλλωστε, αλλά και φέτος  τα πεντάστερα ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα “τρέχουν” με υψηλές πληρότητες, σημειώνει στο ΑΠΕ ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος. Αν και είναι η μειοψηφία στο ξενοδοχειακό χαρτοφυλάκιο, καθώς το 60% των 10.000 ξενοδοχείων είναι μικρά ξενοδοχεία και κάτω των 3 αστέρων, αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΞ, εν τούτοις τα ξενοδοχεία των 5 αστέρων  πρωταγωνιστούν και σε πληρότητες και τιμολογιακά το 2022″.

Μάλιστα, τα πεντάστερα ξενοδοχεία αφήνουν και τα περισσότερα τουριστικά έσοδα στην ελληνική οικονομία, αφού έχουν τις υψηλές τιμές διάθεσης των δωματίων τους, συμπληρώνει ο κ. Τάσιος και υπογραμμίζει ότι αυτές οι μονάδες έχουν και την δυνατότητα να ανταπεξέλθουν καλύτερα στην ενεργειακή κρίση. ksenodoxeio-3

Ανέκαθεν η Ελλάδα προσέλκυε πελάτες που αναζητούσαν υψηλής αξίας υπηρεσίες φιλοξενίας

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πεντάστερες μονάδες φιλοξενίας στην Ελλάδα, το 2019 πέτυχαν τζίρο 3,078 δισ. ευρώ, όντας μόλις  το 21% του συνολικού ξενοδοχειακού δυναμικού της χώρας. Την ίδια στιγμή ο τζίρος για τα 4 αστέρων ξενοδοχεία ήταν 1,51 δισ. ευρώ το 2021, για τα 3 αστέρων ήταν 697 περίπου εκατ. ευρώ και 377 εκατ. ευρώ για τα ξενοδοχεία των 2 αστέρων το 2021. Τα ξενοδοχεία 1 αστεριού είχαν τζίρο 70 περίπου εκατομμύρια ευρώ το 2021. Ανέκαθεν η Ελλάδα προσέλκυε πελάτες που αναζητούσαν υψηλής αξίας υπηρεσίες φιλοξενίας, αναφέρει στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Γραφείων Λύσσανδρος Τσιλίδης. Η Ελλάδα διαθέτει εκπληκτικές υπηρεσίες και αυτό θα συνεχίσει να αναγνωρίζεται και στο μέλλον, συμπληρώνει ο κ. Τσιλίδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments