Τεχνολογία

Λονδίνο – Νέα Υόρκη λιγότερο από 3 ώρες; Αυτός είναι ο στόχος του νέου μηδενικού υπερηχητικού αεροσκάφους

Λονδίνο – Νέα Υόρκη λιγότερο από 3 ώρες; Αυτός είναι ο στόχος του νέου μηδενικού υπερηχητικού αεροσκάφους

Πηγή Φωτογραφίας: CNBC- Head Topics

Ολοένα και αυξάνονται οι αεροπορικές εταιρίες που επενδύουν στα υπερηχητικά αεροσκάφη.

Έχουν περάσει σχεδόν 20 χρόνια από τότε που το υπερηχητικό αεροσκάφος Concorde πέταξε για τελευταία φορά. Κι ενώ διάφορες εταιρείες έχουν ξεκινήσει να επαναφέρουν τα υπερηχητικά ταξίδια από τότε, ακόμα δεν έχουμε δει αυτό να υλοποιείται.

Ωστόσο, η Boom Supersonic με έδρα το Κολοράντο έχει κάνει μερικά σημαντικά βήματα στην προσπάθειά της να κάνει ξανά πραγματικότητα τις υπερηχητικές πτήσεις.

H Boom αποκάλυψε ένα νέο σχέδιο για το αεροσκάφος Overture, το οποίο θα πετά με διπλάσια ταχύτητα από τα σημερινά υποηχητικά εμπορικά τζετ και αναμένεται να μεταφέρει τους πρώτους επιβάτες του το 2029 .

Θα έχει χωρητικότητα 65 έως 80 επιβατών

Οι αποδόσεις του αεροσκάφους, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και αρκετά χρόνια, αποκαλύφθηκαν αυτή την εβδομάδα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Farnborough Air Show, μια εκδήλωση αεροπορικού εμπορίου με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Χάρη στην ανανεωμένη σχεδίασή του το αεροσκάφος θα διαθέτει έναν επιπλέον κινητήρα, αλλά θα έχει επίσης μια περιγεγραμμένη άτρακτο και φτερά που θυμίζουν «γλάρο».

Το αεροσκάφος, που έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε παραγωγή το 2024, θα πετάξει 1,7 Mach πάνω από το νερό με εμβέλεια 4.250 ναυτικών μιλίων και θα έχει χωρητικότητα 65 έως 80 επιβατών, λέει η ομάδα του Boom.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments