Πολιτισμός

Πώς ένας αστροφυσικός και ένας νικητής του βραβείου Pritzker συνέβαλαν στην τελευταία έκθεση στο Μιλάνο;

Πώς ένας αστροφυσικός και ένας νικητής του βραβείου Pritzker συνέβαλαν στην τελευταία έκθεση στο Μιλάνο;

Πηγή Φωτογραφίας: Interni Magazine

23η διεθνής έκθεση Triennale Milano «Άγνωστοι. Μια Εισαγωγή στα Μυστήρια» επιδιώκει να εκπλήξει τους επισκέπτες μέσα από έναν αστερισμό έργων που επιμελούνται μεταξύ άλλων η Ersilia Vaudo, ο Francis Kéré και ο Hervé Chandès του Fondation Cartier.

Σκηνές γαλαξιών και λαμπερών αστεριών που καταγράφηκαν από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb της NASA εντυπωσίασαν ερευνητές και θεατές σε όλο τον κόσμο τις τελευταίες δέκα μέρες. Προσέφεραν ένα άνευ προηγουμένου πορτρέτο του σύμπαντος, συμπεριλαμβανομένης της βαθύτερης και ευκρινέστερης υπέρυθρης εικόνας του μακρινού σύμπαντος, πυροδοτώντας ένα μείγμα θαυμασμού αλλά και περιέργειας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Triennale Milano (@triennalemilano)

Ακριβώς όταν οι εικόνες της NASA δημοσιεύτηκαν σε όλο τον κόσμο, το μουσείο Triennale Milano στο Μιλάνο ήταν έτοιμο να δημιουργήσει το δικό του θαύμα με την 23η διεθνή του έκθεση, ένα από τα βασικά γεγονότα στο ντιζάιν και την αρχιτεκτονική παγκοσμίως. Η έκθεση αντιπροσωπεύει το κόσμημα στο στέμμα του ιταλικού πολυεπιστημονικού ιδρύματος, το οποίο ιδρύθηκε το 1923 και φιλοξενεί τη διεθνή έκθεση κάθε τρία χρόνια, προσκαλώντας σχεδιαστές, αρχιτέκτονες και καλλιτέχνες να εξερευνήσουν ένα κοινό υπερθέαμα.

Μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου, η έκθεση έχει ονομαστεί υποβλητικά «Άγνωστοι. Εισαγωγή στα Μυστήρια».

Όπως υποδηλώνει ο τίτλος,  έχει περισσότερα από ένα κοινά χαρακτηριστικά με τις αξιοσημείωτες εικόνες της NASA: στοχεύει να δείξει στους επισκέπτες κάτι που δεν έχουν ξαναδεί και ένας ευδιάκριτος αριθμός έργων τέχνης που παρουσιάζονται σχετίζονται με το διάστημα.

Η διαστημική σύνδεση είναι φυσική, δεδομένων των αγνώστων πέρα ​​από τα σύνορα της Γης, και υπογραμμίζει την επιρροή της επιμελήτριας της εκπομπής, Ersilia Vaudo, αστροφυσικού και επικεφαλής αξιωματικού ποικιλομορφίας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος.

Για να συμμετάσχει στο Vaudo, ο πρόεδρος της Triennale Milano Stefano Boeri επέλεξε επίσης τον αρχιτέκτονα Burkinabè Francis Kéré – ο οποίος τιμήθηκε πρόσφατα με το βραβείο Pritzker Architecture Prize 2022 – ως κύριος συν-επιμελητής της εκδήλωσης.

Το θέμα που ανακάλυψε η ομάδα βασίζεται στην έρευνα της προηγούμενης έκδοσης, με τίτλο «Broken Nature: Design Takes on Human Survival».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments