Πολιτισμός

Πρώτη θέση στην Ανδρική Άνοιξη του Saint Laurent για το 2023

Πρώτη θέση στην Ανδρική Άνοιξη του Saint Laurent για το 2023

Πηγή Φωτογραφίας: wwd.com

Η κολεξιόν του Saint Laurent για το 2023 πραγματοποιήθηκε στο ιερό μέρος του Μαρρακές

Ήρθα για το θέαμα έμεινα  για τα ρούχα. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να περιγράψει κάποιος την έκθεση ανδρικών ενδυμάτων tour de force του Anthony Vaccarello την άνοιξη 2023. Η συλλογή με τα καλύτερα ανδρικά ρούχα που σε κάνει να αισθάνεσαι οικεία, αληθινά και ισχυρά. Φυσικά, το σκηνικό βοήθησε ακόμη περισσότερο. Ο Vaccarello είχε αποστρατεύσει στην έρημο Agafay, μια ώρα περίπου έξω από το Μαρρακές.

Είναι μια πόλη με πραγματική σημασία για τον άνδρα Yves Saint Laurent (είχε δύο σπίτια εδώ, το πιο διάσημο Villa Oasis, που φωλιάζει δίπλα στον κήπο Majorelle) και το εμπορικό σήμα (το Μαρρακές είναι η τοποθεσία του Musée Yves Saint Laurent). Και στη συνέχεια λάβετε υπόψη τη mise en scène της παράστασης: μια επική και στοιχειωμένη εγκατάσταση κυκλικής παράστασης φωτός που σχεδιάστηκε από τον καλλιτέχνη και σκηνογράφο Es Devlin.

Η σημασία του Μαρακές

Ωστόσο, ένα κινηματογραφικό σκηνικό δεν σημαίνει πολλά αν τα ρούχα δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτό. Και εδώ ήταν το master stroke του Vaccarello: Παρουσίασε μια συλλογή που είπε, λίγο πριν την παράσταση, ότι  ήταν, «για πρώτη φορά, η πιο προσωπική μου. Είναι ίσως λιγότερο, ας πούμε ενδυματολογικά, από ό,τι θα μπορούσε να ήταν στο παρελθόν». Ο Vaccarello κοίταξε πίσω 20 χρόνια όταν ήταν φοιτητής στις Βρυξέλλες στη σχολή τέχνης La Cambre, μια εποχή που οι αυστηρά σχεδιασμένες γραμμές του βελγικού νουάρ ήταν πανταχού παρούσες στη μόδα. Έδινε μια καθορισμένη σιλουέτα, σίγουρα, αλλά με μια απαλότητα και μια τσαλακωμένη αίσθηση αγάπης.«Έτσι ντυνόμουν το 2000. Ήταν μια εμφάνιση που μου άρεσε και ήθελα να αναδημιουργήσω αυτό το πνεύμα. Μου έλειπε αυτό»—και τους πάντρεψε όμορφα με τους κλασικούς κώδικες του YSL.

Ξανά και ξανά, προσέχοντας, έγινε σαφές ότι υπήρχε κάτι στην ευχαρίστηση να υποκύψεις σε όλα αυτά, να βρεις ένα μέρος άνεσης, γαλήνης και ηρεμίας. Γι’ αυτό,  ο Vaccarello, επέλεξε το Μαρρακές.  επειδή κατάλαβε ότι η πόλη ήταν τόπος παρηγοριάς και καταφυγίου για τον Monsieur Saint Laurent, με τον ίδιο περίπου τρόπο που το Λος Άντζελες έχει γίνει μέρος ανάπαυσης για τον εαυτό του.

Δεν είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο ο Vaccarello βρήκε κοινό έδαφος με τον ιδρυτή του οίκου. Το θέμα δεν είναι οι άντρες να ντύνονται σαν γυναίκες ή οι γυναίκες να ντύνονται σαν άντρες. είναι να βρεις εκείνο το μέρος όπου τα υπέροχα ρούχα είναι απλά υπέροχα ρούχα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments