Διεθνή

Le Monde: Πώς θα εξοικονομούν ενέργεια τα σούπερ μάρκετ;

Le Monde: Πώς θα εξοικονομούν ενέργεια τα σούπερ μάρκετ;

Πηγή Φωτογραφίας: expatica

Η πρώτη δέσμη μέτρων προβλέπει το σβήσιμο των πινακίδων μόλις κλείσουν τα καταστήματα, τη μείωση του φωτισμού ή ακόμα και τη μείωση της θερμοκρασίας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης

Η συνεχιζόμενη ρωσική εισβολή και η σύστοιχη ενεργειακή κρίση έχουν αναδείξει την εξοικονόμηση ενέργειας σε πρωταρχικό αιτούμενο, ιδίως για το προσεχές φθινόπωρο και το χειμώνα, που θα επακολουθήσει. Τα μεγάλα σούπερ – μάρκετ προετοιμάζονται ήδη για την έμπρακτη εφαρμογή των πρώτων προληπτικών μέτρων.

Η πρώτη δέσμη μέτρων προβλέπει το σβήσιμο των πινακίδων μόλις κλείσουν τα καταστήματα, τη μείωση του φωτισμού ή ακόμα και τη μείωση της θερμοκρασίας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Προβλέπεται η απενεργοποίηση των φωτεινών πινακίδων αμέσως μόλις κλείσει το σούπερ μάρκετ,  σε αντίθεση προς τη μία ώρα μετά το κλείσιμο που ίσχυε έως σήμερα, καθώς και συστηματοποίηση της μείωσης της έντασης φωτός, μειώνοντας στο μισό τον φωτισμό της επιφάνειας πώλησης πριν από την άφιξη. του κοινού και 30% σε κρίσιμες περιόδους κατανάλωσης.

Σχεδιάζονται, επίσης, και άλλα μέτρα, όπως η «διακοπή ανανέωσης αέρα τη νύχτα, μετατόπιση της παραγωγής πάγου», για παράδειγμα, και έκτακτα μέτρα, ιδίως η μείωση της θερμοκρασίας των σημείων πώλησης στους 17 βαθμούς, εάν ζητηθεί από την αρμόδια ρυθμιστική αρχή.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, εξήγησε, από την πλευρά του, ότι το κράτος προετοιμάζει ένα ενεργειακό «σχέδιο νηφαλιότητας» για να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο ελλείψεων που συνδέονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Επίσης συζητείται η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στα καταστήματα κατά 40% έως το 2030.

«Ήρθε η ώρα για ενεργειακή νηφαλιότητα, αυτό θα αλλάξει ριζικά τις καταναλωτικές μας συνήθειες», εκτιμά το δελτίο τύπου της Γαλλικής Εταιρείας Ηλεκτρισμού. Η εταιρεία πιστεύει, ακόμη, ότι αυτό το νέο ενεργειακό πρωτόκολλο μπορεί να χρησιμεύσει «ως βάση για όλες τις ομοσπονδίες εμπορίου και διανομής για τη γενίκευση αυτών των μέτρων», τα οποία θα παρουσιαστούν σε ειδική συνάντηση που θα λάβει χώρα στις 26 Ιουλίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments