Πολιτική

Μπέρμποκ: Στην Αθήνα σήμερα – Στην Άγκυρα αύριο

Μπέρμποκ: Στην Αθήνα σήμερα – Στην Άγκυρα αύριο

Πηγή Φωτογραφίας: Stern

Η Αναλένα Μπέρμποκ φτάνει το μεσημέρι στην Αθήνα, και αύριο είναι προγραμματισμένες οι συναντήσεις της με τον πρωθυπουργό και τον Έλληνα ομολογό της, πριν αναχωρήσει για την Τουρκία

Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί από σήμερα Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022, η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ, στην πρώτη επίσημη επίσκεψή της στην Ελλάδα, την οποία επρόκειτο να επισκεφθεί τον περασμένο Ιούνιο, αλλά ο κορωνοϊός ανέβαλε το ταξίδι.

Η Αναλένα Μπέρμποκ φτάνει το μεσημέρι στην Αθήνα, θα επισκεφθεί το Μνημείο του Ολοκαυτώματος, αλλά και την κλειστή δομή προσφύγων στο Σχιστό, όπως και τη διοίκηση της Frontex στην Ελλάδα.

Επαφές με Μητσοτάκη – Δένδια την Παρασκευή

Αύριο Παρασκευή είναι προγραμματισμένες οι επαφές αρχικά με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στη συνέχεια με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

Στην ατζέντα των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση, καθώς η Γερμανία εξαρτάται ιδιαίτερα από το ρωσικό φυσικό αέριο και αναζητά εναλλακτικές. Η Ελλάδα παίζει σημαντικό ρόλο με τον τερματικό υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη. Η Μπέρμποκ υποστηρίζει ένθερμα τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, υπάρχουν ήδη τέτοιες ελληνογερμανικές συνεργασίες.

Η Αναλένα Μπέρμποκ, το απόγευμα της Παρασκευής θα μεταβεί στην Άγκυρα, εκεί το πρόγραμμά της έχει συνάντηση με τον ομόλογό της Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments