Διεθνή

ΗΠΑ – Ρωσία: Αρχίζουν πάλι οι συνομιλίες

ΗΠΑ – Ρωσία: Αρχίζουν πάλι οι συνομιλίες

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Αρχίζουν εκ νέου οι συζητήσεις ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσική Ομοσπονδία, μετά τις δηλώσεις του Άντονι Μπλίνκεν και του Σεργκέι Λαβρόφ.

Αρχίζουν εκ νέου οι συζητήσεις ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσική Ομοσπονδία, μετά τις δηλώσεις του Άντονι Μπλίνκεν και του Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών είχε πρόσφατα δηλώσει ότι επιθυμεί να συζητήσει μια ανταλλαγή κρατουμένων, οι οποίοι βρίσκονται σε αμερικανικές και σε ρωσικές φυλακές.

Ο Ρώσος ομόλογός του, Σεργκέι Λαβρόφ, πήρε τη σκυτάλη και δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα πρόκειται να προτείνει σύντομα μια ημερομηνία για τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι ενδιαφέρεται να ακούσει τι έχει να πει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν σχετικά με μια πιθανή ανταλλαγή κρατουμένων και την κατάσταση των εξαγωγών σιτηρών.

«Τους ζητήσαμε [από τις ΗΠΑ] να διευκρινίσουν θέματα που θέλουν να συζητήσουμε. Δεν έχουμε λάβει ακόμη την απάντησή τους, αλλά προφανώς έχουν ήδη μιλήσει γι’ αυτό στα μέσα ενημέρωσης. Εάν πρόκειται για ανταλλαγή προσώπων που βρίσκονται υπό κράτηση στη Ρωσία και τις ΗΠΑ, έχουμε ήδη υποβάλει το σχόλιό μας εκ μέρους του Υπουργείου Εξωτερικών ότι αυτό το θέμα συζητήθηκε πριν από περισσότερο από ένα χρόνο στη συνάντηση της Γενεύης μεταξύ του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Προέδρου Τζο Μπάιντεν τον Ιούνιο του 2021. Σε αυτό, συμφώνησαν να ορίσουν εκπροσώπους υπεύθυνους για αυτά τα θέματα, και το υπουργείο Εξωτερικών δεν είναι ανάμεσά τους. Ωστόσο, θα ακούσω τι έχει να πει», είπε ο Λαβρόφ σε δημοσιογράφους, στην Τασκένδη..

«Όσον αφορά τα ουκρανικά σιτηρά, πιθανότατα θα ήταν επίσης ενδιαφέρον να ακούσουμε πώς θα εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ», συμπλήρωσε ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments