Πολιτισμός

Η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει ένα τεράστιο ουρανοξύστη στην έρημο

Η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει ένα τεράστιο ουρανοξύστη στην έρημο

Πηγή Φωτογραφίας: Sd Pict

Η MBS αποκαλύπτει τον ουρανοξύστη μήκους 75 μιλίων, 1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που ονομάζεται Mirror Line, που θα είναι ψηλότερος από το Empire State Building και θα φιλοξενήσει έως και πέντε εκατομμύρια ανθρώπους

Η Σαουδική Αραβία αποκάλυψε σχέδια για έναν ουρανοξύστη αξίας 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων και μήκους 75 μιλίων από γυαλί καθρέφτη που θα εκτείνεται σε όλη την έρημο της και θα είναι ψηλότερο από το Empire State Building.

Η Mirror Line θα είναι ένα μέρος της πόλης της ερήμου που ονομάζεται Neom – που θα είναι περίπου στο μέγεθος της Μασαχουσέτης – την οποία ανακοίνωσε ο Σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος Mohammed bin Salman τον Ιανουάριο του 2021.

Το έκανε αφού είπε ότι ήθελε η χώρα του να στεγάσει ένα κατασκευαστικό έργο τόσο εμβληματικό και διαχρονικό όσο οι Πυραμίδες της Αιγύπτου.

«Η Γραμμή είναι ένα έργο που είναι μια πολιτισμική επανάσταση που βάζει τους ανθρώπους στην πρώτη θέση», είπε τότε.

View this post on Instagram

A post shared by Celebrity Real Estate (@housesofcelebs)

Η Mirror Line θα αποτελείται από δύο κτίρια ύψους 1.600 ποδιών που θα εκτείνονται παράλληλα μεταξύ τους σε 75 μίλια ερημικών, παράκτιων και ορεινών τοπίων.

Ο πρίγκιπας MBS ισχυρίστηκε ότι θέλει η Mirror Line να είναι έτοιμη μέχρι το 2030, αν και οι μηχανικοί είπαν ότι μπορεί να χρειαστούν 50 χρόνια για να κατασκευαστεί.

Το κτίριο είναι τόσο μακρύ που θα κάθεται σε αντηρίδες για να λαμβάνει υπόψη την καμπυλότητα της Γης και θα έχει επίσης μια γραμμή τρένου υψηλής ταχύτητας που θα τρέχει κάτω από το μήκος του.

Εάν ολοκληρωθεί πλήρως, ο ουρανοξύστης θα τρέχει από τον Κόλπο της Άκαμπα, μέσω μιας οροσειράς και στη συνέχεια θα εκτείνεται κατά μήκος της ακτής σε μια «αεροτρόπολη» της ερήμου, ανέφερε η Wall Street Journal.

Ο Σαλμάν είπε επίσης ότι το έργο είχε στόχο να επιτρέψει σε ένα εκατομμύριο κατοίκους να συναντηθούν μέσα σε πέντε λεπτά με τα πόδια και να ταξιδέψουν από άκρη σε άκρη σε απόσταση 20 λεπτών. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα τροφοδοτείται επίσης από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments