Διεθνή

Αυστρία: Αυτοκτόνησε γιατρός που στοχοποιήθηκε από αντιεμβολιαστές

Αυστρία: Αυτοκτόνησε γιατρός που στοχοποιήθηκε από αντιεμβολιαστές

Πηγή Φωτογραφίας: derstandard

Η Αυστρία τον περασμένο μήνα απέσυρε τα σχέδια για την εισαγωγή υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του COVID-19 για ενήλικες, λέγοντας ότι είναι απίθανο το μέτρο να αυξήσει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στη Δυτική Ευρώπη

 Έκκληση για εθνική ενότητα απήθυνε η αυστριακή ηγεσία μετά την αυτοκτονία γιατρού, που είχε δεχθεί “απειλές” θανάτου από αντιεμβολιαστές και συνωμοσιολόγους για την πανδημία του κορωνοϊού.

“Ας βάλουμε ένα τέλος σε αυτόν τον εκφοβισμό και τον φόβο. Το μίσος και η μισαλλοδοξία δεν έχουν θέση στην Αυστρία μας”, είπε ο πρόεδρος Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, αποχαιρετώντας τη Λίζα-Μαρία Κέλερμαυρ ως γιατρό που υποστήριξε τη θεραπεία ανθρώπων, την προστασία τους από ασθένειες και μια προσεκτική προσέγγιση στην πανδημία.

“Αλλά μερικοί άνθρωποι εξοργίστηκαν με αυτό. Και αυτοί οι άνθρωποι την τρόμαξαν, την απείλησαν, πρώτα στο Διαδίκτυο και μετά και αυτοπροσώπως, απευθείας στο ιατρείο της.”

Το σώμα της γιατρού – η οποία είχε δώσει συχνά συνεντεύξεις στα μέσα ενημέρωσης για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού και την προώθηση των εμβολιασμών — βρέθηκε στο γραφείο της στην Άνω Αυστρία την Παρασκευή.

Τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι εισαγγελείς βρήκαν ένα σημείωμα αυτοκτονίας και δεν σχεδίαζαν να κάνουν αυτοψία.

Η Αυστρία τον περασμένο μήνα απέσυρε τα σχέδια για την εισαγωγή υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του COVID-19 για ενήλικες, λέγοντας ότι είναι απίθανο το μέτρο να αυξήσει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στη Δυτική Ευρώπη.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είχαν διαδηλώσει σε τακτικές διαμαρτυρίες ενάντια στα lockdown πέρυσι και τα σχέδια να γίνουν υποχρεωτικοί οι εμβολιασμοί, υπογραμμίζοντας ένα κοινωνικό χάσμα σχετικά με τα μέτρα δημόσιας υγείας που έχουν βιώσει πολλές χώρες.

Όμως ο θάνατος του γιατρού – για τον οποίο η Αυστριακή ένωση ιατρών είπε ότι αντικατοπτρίζει μια ευρύτερη τάση απειλών κατά του ιατρικού προσωπικού – συγκλόνισε τη χώρα.

“Το μίσος εναντίον των ανθρώπων είναι ασυγχώρητο. Αυτό το μίσος πρέπει επιτέλους να σταματήσει”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Johannes Rauch.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments