Διεθνή

Ερυθρός Σταυρός: Στηλιτεύει επιθέσεις κατά αιχμαλώτων πολέμου στην Ολένιβκα

Ερυθρός Σταυρός: Στηλιτεύει επιθέσεις κατά αιχμαλώτων πολέμου στην Ολένιβκα

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

 Ο Ερυθρός Σταυρός παρενέβη και, πιο συγκεκριμένα, η Διεθνής Επιτροπή εξέδωσε ανακοίνωση.

Το Κρεμλίνο ζήτησε την παρέμβαση του Ερυθρού Σταυρού και του ΟΗΕ για να διενεργηθεί έρευνα με αντικείμενο το θάνατο δεκάδων αιχμαλώτων στο Ντονέτσκ. Στο Ντόνετσκ κρατούνταν από τους αυτονομιστές, τους οποίους υποστηρίζει η Ρωσική Ομοσπονδία.

Ο Ερυθρός Σταυρός παρενέβη και, πιο συγκεκριμένα, η Διεθνής Επιτροπή εξέδωσε ανακοίνωση.

Η Διεθνής Επιτροπή δεν έχει λάβει ακόμη την άδεια της προχθεσινής επίθεσης, η οποία προκάλεσε το θάνατο δεκάδων αιχμαλώτων πολέμου από την Ουκρανία.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται εισαγωγικά ότι η Διεθνής Επιτροπή «γνωρίζει αναφορές για επίθεση σε εγκατάσταση, που βρίσκεται στην Ολένιβκα, στην οποία κρατούνταν αιχμάλωτοι πολέμου και άλλα άτομα που στερήθηκαν την ελευθερία τους. Η καρδιά μας είναι σε όλους όσους έχουν τραυματιστεί και στις οικογένειες που προσπαθούν με κάθε μέσο να μάθουν εάν τα αγαπημένα τους πρόσωπα είναι ασφαλή ή είναι μεταξύ των τραυματιών και των νεκρών.

Η Διεθνής Επιτροπή προσθέτει, εν συνεχεία, ότι «προσέφερε την υποστήριξή της για την εκκένωση των τραυματιών και προσφέρθηκε να δωρίσει ιατρικές προμήθειες, προστατευτικό εξοπλισμό και ιατροδικαστικό εξοπλισμό. Άμεση προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίσουμε ότι οι τραυματίες λαμβάνουν επείγουσα περίθαλψη και ότι οι νεκροί περιθάλπονται με αξιοπρεπή τρόπο.

Και συμπληρώνεται πως: «Ζητήσαμε άδεια πρόσβασης στον ιστότοπο για να προσδιορίσουμε την υγεία και τη φυσική κατάσταση όσων ήταν παρόντες τη στιγμή της επίθεσης. Επικοινωνούμε και με τις οικογένειες, των οποίων τις ερωτήσεις και τα αιτήματα για πληροφορίες καταγράφουμε για να απαντήσουμε».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments