Οδηγός

Παιδικοί σταθμοί: Για πρώτη φορά νέοι ωφελούμενοι στο πρόγραμμα

Παιδικοί σταθμοί: Για πρώτη φορά νέοι ωφελούμενοι στο πρόγραμμα
Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή έως και τις 12 Αυγούστου

Φέτος θα μπουν στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, 20% περισσότερα παιδιά, ενώ διευρυμένα είναι και τα εισοδηματικά κριτήρια για τους δικαιούχους, σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου. Η υφυπουργός, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 τόνισε πως το voucher που θα λάβουν φέτος οι δικαιούχοι θα είναι σημαντικά αυξημένο.

Επίσης, και για πρώτη φορά, φέτος το πρόγραμμα της επόμενης περιόδου, είναι ενιαίο για εργαζόμενους γονείς τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στο δημόσιο τομέα. Όλοι όσοι πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια θα λάβουν το voucher, με τους δικαιούχους να υπολογίζονται περίπου σε 210.000. Επίσης, η κυρία Μιχαηλίδου είπε ότι από την επόμενη σχολική χρονιά 2023-2024, το ωράριο των βρεφονηπιακών σταθμών θα διευρυνθεί και θα είναι έως τις 5 το απόγευμα.

Υπενθυμίζουμε ότι άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα επιδότησης θέσεων στους βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς για την περίοδο 2022-2023. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή έως και τις 12 Αυγούστου, ενώ τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν έως τις 23 Αυγούστου. Από πέρσι όλη η διαδικασία μπορεί και γίνεται ηλεκτρονικά και δεν χρειάζεται η προσκόμιση κάποιου άλλου δικαιολογητικού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments