Κόσμος

Στόλτενμπεργκ: “Η Κίνα δεν θα πρέπει να αντιδρά υπερβολικά στην επίσκεψη της Πελόζι στην Ταϊβάν”

Στόλτενμπεργκ: “Η Κίνα δεν θα πρέπει να αντιδρά υπερβολικά στην επίσκεψη της Πελόζι στην Ταϊβάν”

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Στόλτενμπεργκ: "Η Κίνα δεν θα πρέπει να αντιδρά υπερβολικά στην επίσκεψη της πρόεδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν", δήλωσε σήμερα [4/8] ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ

“Η Κίνα δεν θα πρέπει να αντιδρά υπερβολικά στην επίσκεψη της πρόεδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν”, δήλωσε σήμερα [4/8] ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

“Η επίσκεψη της Νάνσι Πελόζι δεν είναι λόγος για την Κίνα να αντιδρά υπερβολικά ή να απειλεί την Ταϊβάν ή να χρησιμοποιεί απειλητική ρητορική, δήλωσε χαρακτηριστικά στο πρακτορείο Reuters.

Η Κίνα εκτόξευσε σήμερα πολλαπλούς πυραύλους κοντά στην Ταϊβάν στις μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις που έχει πραγματοποιήσει ποτέ στο Στενό της Ταϊβάν, μια μέρα μετά την επίσκεψη της Πελόζι.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλοι εταίροι του ΝΑΤΟ έχουν πραγματοποιήσει επισκέψεις σε επίπεδο υψηλόβαθμων αξιωματούχων στην Ταϊβάν τακτικά όλα αυτά τα χρόνια, και συνεπώς αυτό δεν αποτελεί λόγο για την Κίνα να υπερβάλλει στην αντίδρασή της”, πρόσθεσε ο Στόλτενμπεργκ.

Στόλτενμπεργκ: “Δεν πρέπει να επιτραπεί στη Ρωσία να νικήσει στον πόλεμο στην Ουκρανία”

“Δεν πρέπει να επιτραπεί στη Ρωσία να νικήσει στον πόλεμο στην Ουκρανία”, δήλωσε σήμερα [4/8] ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. «Είναι προς το συμφέρον μας να μην επιτύχει αυτού του είδους η επιθετική πολιτική», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ σε ομιλία που εκφώνησε στην πατρίδα του, τη Νορβηγία, στο συνέδριο της νεολαίας του νορβηγικού Εργατικού Κόμματος στο νησί Ουτόγια.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ τόνισε στην ίδια ομιλία πως ο πόλεμος που διεξάγει η Ρωσία στην Ουκρανία αποτελεί επίθεση στην υφιστάμενη παγκόσμια τάξη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για την πιο επικίνδυνη κατάσταση στην Ευρώπη μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αν ο Πούτιν σκεφτεί να κάνει οτιδήποτε παρόμοιο σε κάποια χώρα του ΝΑΤΟ, ολόκληρη η συμμαχία θα αντιδράσει, υπογράμμισε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

Βασίλης Διαμαντάκος
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Βασίλης Διαμαντάκος Δημοσιογράφος Διεθνούς Πολιτικής & Γεωπολιτικής Ανάλυσης
Καλύπτει διεθνείς πολιτικές εξελίξεις, γεωπολιτικές ανακατατάξεις, διπλωματικές σχέσεις και ζητήματα διεθνούς ασφάλειας. Διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στο διεθνές πολιτικό και γεωπολιτικό ρεπορτάζ, έχοντας παρακολουθήσει σημαντικά γεγονότα που διαμόρφωσαν το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό. Απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Γεωπολιτική.