Πολιτική

Πληροφορίες για μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου στο «οικόπεδο 6» της ΑΟΖ της Κύπρου

Πληροφορίες για μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου στο «οικόπεδο 6» της ΑΟΖ της Κύπρου

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Πληροφορίες για μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου στο «οικόπεδο 6» της ΑΟΖ της Κύπρου

Πληροφορίες για μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου στο «οικόπεδο 6» της ΑΟΖ της Κύπρου δημοσίευσαν τα κυπριακά ΜΜΕ την Παρασκευή. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η κυπριακή εφημερίδα «Αλήθεια» και αναμετέδωσε το ΡΙΚ η κοινοπραξία Eni-Total, που έχει λάβει την άδεια για έρευνες στο «οικόπεδο 6» της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, εντόπισε κοίτασμα στη γεώτρηση που πραγματοποιεί στο σημείο Cronos-1. Παράλληλα αναφέρουν ότι υπάρχουν επίσης ενδείξεις για την ύπαρξη δεύτερης στήλης φυσικού αερίου, δίπλα από τον εντοπισμό του κοιτάσματος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αλήθεια», η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες στη συγκεκριμένη γεώτρηση. Στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κυπρίων της Διασποράς, την περασμένη εβδομάδα, η υπουργός Ενέργειας, Νατάσα Πηλείδου, είχε αναφέρει ότι εντός των επόμενων ημερών θα είχε διαφανεί η προοπτική για κοίτασμα φυσικού αερίου στο συγκεκριμένο τεμάχιο.

Την ίδια στιγμή πληροφορίες του Sigmalive αναφέρουν ότι δεν πρόκειται για τεράστιο κοίτασμα αλλά η τελική ποσότητα θα διαφανεί από τις ανακοινώσεις που θα κάνει η εταιρεία.

Δεν επιβεβαιώνει τις πληροφορίες το υπουργείο Ενέργειας της Κύπρου

Οι πληροφορίες για την ανακάλυψη κοιτάσματος στο «οικόπεδο 6» δεν επιβεβαιώνονται από το υπουργείο Ενέργειας της Κυπριακής Δημοκρατίας σημειώνοντας ότι «οι εργασίες της γεώτρησης ‘Cronos-1’, εντός του Τεμαχίου 6 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν υπάρχει οτιδήποτε ανακοινώσιμο στην παρούσα φάση».

Πλαστή η άδεια του τουρκικού γεωτρύπανου

Με ψεύτικη άδεια αρχίζει τις εργασίες του το τέταρτο γεωτρύπανο της Τουρκίας. Η άδεια για το γεωτρύπανο της Τουρκίας Αμπντουλχαμίτ Χαν εκδόθηκε από το ψευδοκράτος της Βόρειας Κύπρου.

Το εν λόγω κράτος είναι κατοχυρωμένο στη διεθνή βιβλιογραφία ως Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου. Ωστόσο, η Δημοκρατία αυτή δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να μπορεί να θεωρηθεί ως ένα νόμιμο κράτος. Για να μπορέσει να θεωρηθεί ένα κράτος νόμιμο, θα πρέπει να ανταποκρίνεται σε συγκεκριμένα νομικοπολιτικά προαπαιτούμενα, τα οποία το κράτος αυτό δεν συγκεντρώνει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments