Αθλητισμός

Τεντόγλου: Και το σερί του… αήττητου συνεχίζεται και με ρεκόρ

Τεντόγλου: Και το σερί του… αήττητου συνεχίζεται και με ρεκόρ

Πηγή Φωτογραφίας: Segas

Τεντόγλου: Το αήττητο σερί, που έχει την φετινή σεζόν σε όλους τους αγώνες Diamond League, διατήρησε ο Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος επικράτησε εύκολα και στη διοργάνωση που διεξάγεται στη Σιλεσία της Πολωνίας

Το αήττητο σερί, που έχει την φετινή σεζόν σε όλους τους αγώνες Diamond League, διατήρησε ο Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος επικράτησε εύκολα και στη διοργάνωση που διεξάγεται στη Σιλεσία της Πολωνίας.

Ο Έλληνας πρωταθλητής και χρυσός Ολυμπιονίκης στο Τόκιο, στον πρώτο του αγώνα μετά το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον, έκανε άλμα στα 8,13μ. και πήρε άλλη μία πρωτιά στη διοργάνωση, καταρρίπτοντας μάλιστα το ρεκόρ αγώνα, που διατηρούσε από το 2014 ο Άντριαν Στραλκόφσκι με 7,83μ.

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι, αν και δυσκολεύτηκε στην αρχή, τελικά στο 5ο άλμα του έφτασε στην πρωτιά, σ’ ένα απ’ τα τελευταία «τεστ» του πριν από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (15-21/8).

Στην πρώτη του προσπάθεια ο Τεντόγλου πήδηξε 7.65μ., στη δεύτερη ήταν άκυρος κι ακολούθησαν δύο άλματα σε 7.94μ. και 7.97μ. Στη συνέχεια, ωστόσο, βρήκε το ένα «καλό» άλμα που έψαχνε για να προσπεράσει τους αντιπάλους του και «πέταξε» στα 8.13μ., ενώ ολοκλήρωσε τον αγώνα του με δεύτερο άκυρο.

Τον ακολούθησε ως δεύτερος με άλμα στα 8,09μ. ο Αμερικανός ΜακΚάρτερ, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε ο Κουβανός Μασό επίσης, με 8,09μ. (είχε καλύτερη δεύτερη προσπάθεια ο ΜακΚάρτερ).

Ολυμπιακοί Αγώνες 2028: Νέα 9 αθλήματα εξετάζει η ΔΟΕ

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) είναι ανοιχτή να συμπεριλάβει νέα αθλήματα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 2028, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να διευρύνει το αλήτικό κίνημα. Όπως αναφέρει η εξειδικευμένη ιστοσελίδα marketing registrado, η ΔΟΕ έστειλε προτάσεις σε εννέα ομοσπονδίες, μεταξύ των οποίων είναι και η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA), προκειμένου να μελετήσουν την πιθανότητα ύπαρξης τους περιλαμβάνονται στο Ολυμπιακό πρόγραμμα του Λος Άντζελες 2028.

Εκτός από τα μηχανοκίνητα αθλήματα, εξετάζεται η πιθανή επιστροφή του καράτε, μετά την παρουσία στο Τόκιο 2020 και την απουσία στο Παρίσι 2024, όπως επίσης και η παρουσία των Μπρέικ ντανς ( Break dance), Σόφτμπολ (softball), κρίκετ, λακρός (lacrosse), σκουός (squash), Κικ Μπόξινγκ (kickboxing) και Φλαγκ φούτμπολ (flag football), μια μορφή αμερικανικού ποδοσφαίρου που παίζεται χωρίς προστασία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments