Διεθνή

Ερντογάν: “Δεν έχουμε επιτρέψει να γίνουν συναλλαγές στους χώρους δικαιοδοσίας χωρίς τη συμμετοχή μας”

Ερντογάν: “Δεν έχουμε επιτρέψει να γίνουν συναλλαγές στους χώρους δικαιοδοσίας χωρίς τη συμμετοχή μας”

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ερντογάν: Με κάθε επισημότητα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε τον απόπλου του γεωτρύπανου «Αμντουλχαμίτ Χαν» από το λιμάνι Τασούκου της Μερσίνης, που θα γίνει αύριο [9/8]

Με κάθε επισημότητα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε τον απόπλου του γεωτρύπανου «Αμντουλχαμίτ Χαν» από το λιμάνι Τασούκου της Μερσίνης, που θα γίνει αύριο [9/8], ώστε να πραγματοποιήσει έρευνες για κοιτάσματα φυσικού αερίου, όπως είχε κάνει και στη Μαύρη Θάλασσα στο παρελθόν

«Η ανακάλυψη φυσικού αερίου που κάναμε στη Μαύρη Θάλασσα ήταν το πρώτο αποτέλεσμα των επίμονων προσπαθειών μας. Αύριο θα αποστείλουμε το 4ο γεωτρύπανό μας, που ονομάζεται Abdülhamid Han, από το λιμάνι Taşucu της Μερσίνης» είπε αρχικά ο Τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας πως «μέχρι σήμερα, δεν έχουμε επιτρέψει να γίνουν συναλλαγές στους χώρους δικαιοδοσίας μας χωρίς τη συμμετοχή μας, και δεν θα το κάνουμε στο μέλλον».

Η Τουρκία έχει δηλώσει στον ΟΗΕ ως θαλάσσιες περιοχές ευθύνης μια πολύ μεγάλη έκταση στην Ανατολική Μεσόγειο που περιλαμβάνει περιοχές που φτάνουν μέχρι και στα 6 μίλια από την Κρήτη, τη Ρόδο και την Κάρπαθο, αλλά κι εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Νωρίτερα και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε προαναγγείλει τον απόπλου του γεωτρητικού σκάφους Αμπντουλχαμίτ Χαν στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Αύριο, το πλοίο Αμπντούλ Χαμίτ θα πλεύσει για τις πρώτες του εργασίες στη Μεσόγειο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος ΥΠΕΞ στο πλαίσιο του Συνεδρίου Διπλωματίας.

Και πρόσθεσε ότι «στο Αιγαίο θέλουμε μια σταθερή ειρήνη και επίλυση των προβλημάτων με ειρηνικούς τρόπους, αλλά βλέπουμε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει πολιτική βούληση».

Προκλήσεις Τσελίκ: “Κανείς δεν πρέπει να δοκιμάζει την αποφασιστικότητα της Τουρκίας”

Για μία ακόμα φορά οι Τούρκοι συνεχίζουν τις προκλήσεις, μιας και αυτή τη φορά αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά πως “κανείς δεν πρέπει να δοκιμάζει την αποφασιστικότητα της Τουρκίας στο θέμα της χερσαίας πατρίδας της Γαλάζιας Πατρίδας και της εναέριας πατρίδας”, λέγοντας πως σύντομα ο Ερντογάν “θα ξεπροβοδίσει το πλοίο Αμπντουλχαμίτ Χαν”.

Το επικρατέστερο σενάριο είναι το γεωτρύπανο να πραγματοποιήσει έρευνες  Βορειά της Κύπρου, με Αθήνα και Λευκωσία να εξετάζουν πάντως όλα τα ενδεχόμενα.

Αναλυτικότερα, μετά από μια επίσημη τελετή παρουσία του τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, το νέο γεωτρύπανο της Τουρκίας, που φέρει το όνομα του σουλτάνου Αμπντουλχαμίτ Χαν,  θα αποπλεύει από το λιμάνι της Μερσίνας την Τρίτη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments