Οδηγός

ΔΥΠΑ: Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι των 1000 ευρώ

ΔΥΠΑ: Ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι των 1000 ευρώ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

ΔΥΠΑ: Στο Μητρώο ανέργων της Α΄ φάσης είναι έτοιμοι μα εγγραφούν όσοι υποβάλουν εγκαίρως την αίτησή τους στο νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) που βρίσκεται σε εξέλιξη και απευθύνεται σε 80.000 ανέργους

Στο Μητρώο ανέργων της Α΄ φάσης είναι έτοιμοι μα εγγραφούν όσοι υποβάλουν εγκαίρως την αίτησή τους στο νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) που βρίσκεται σε εξέλιξη και απευθύνεται σε 80.000 ανέργους, προκειμένου να λάβουν άμεσα 1.000 ευρώ και να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους.

Ειδικότερα, όπως ορίζει η απόφαση της ΔΥΠΑ, η επιλογή των ανέργων και η εγγραφή τους στο Μητρώο Ωφελούμενων θα γίνει με σειρά προτεραιότητας υποβολής της Αίτησης Συμμετοχής και εφόσον πληρούνται οι βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα κατάρτισης (ανεργία και ηλικία) και μέχρι εξαντλήσεως των προσφερόμενων θέσεων. Μάλιστα, όσοι “βιαστούν” να κάνουν την αίτησή τους έως και την 22/08/2022 και εφόσον πληρούν τις βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής, θα ενταχθούν στο Μητρώο Ωφελουμένων Α΄ φάσης  του προγράμματος.

Η “παγίδα” για δελτίο και επίδομα ανεργίας

Σημειώνεται ότι για να συνεχίσουν οι δικαιούχοι να λαμβάνουν επίδομα ανεργίας και να διατηρήσουν το δελτίο ανεργίας σε ισχύ μετά το πρόγραμμα, θα πρέπει να συντρέχουν ορισμένες προϋποθέσεις. Διαφορετικά, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να εγγραφούν εκ νέου στα Μητρώα της ΔΥΠΑ και σε περίπτωση που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, θα γίνει αναστολή της επιδότησης και το δελτίο ανεργίας θα διαγραφεί από την ημερομηνία έναρξης του προγράμματος κατάρτισης και για όσο χρονικό διάστημα το παρακολουθούν.

Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο πρόγραμμα θα υπάρχουν και “κερδισμένοι” υποψήφιοι που θα συνεχίσουν να λαμβάνουν επιδότηση ανεργίας αλλά και τα 1.000 ευρώ  της δράσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments