Διεθνή

Βρετανία: “Κατσάδα” στην Κίνα για τις στρατιωτικές ενέργειες απέναντι στην Ταϊβάν

Βρετανία: “Κατσάδα” στην Κίνα για τις στρατιωτικές ενέργειες απέναντι στην Ταϊβάν

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Βρετανία: Η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Λιζ Τρας κάλεσε σήμερα [10/8] τον πρεσβευτή της Κίνας στη Βρετανία, Ζενγκ Ζεγκουάνγκ, για να δώσει εξηγήσει για τις ενέργειες του Πεκίνου έναντι της Ταϊβάν

Η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Λιζ Τρας κάλεσε σήμερα [10/8] τον πρεσβευτή της Κίνας στη Βρετανία, Ζενγκ Ζεγκουάνγκ, για να δώσει εξηγήσει για τις ενέργειες του Πεκίνου έναντι της Ταϊβάν έπειτα από την επίσκεψη στο νησί της προέδρου της Βουλής των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι.

Μετά την επίσκεψη της Πελόζι – του πιο υψηλόβαθμου Αμερικανού αξιωματούχου στο νησί εδώ και δεκαετίες – η Κίνα προχώρησε στα μεγαλύτερης κλίμακας στρατιωτικά γυμνάσια γύρω από το αυτοδιοικούμενο νησί που ισχυρίζεται ότι είναι ανήκει στην επικράτειά της.

«Έδωσα εντολή σε αξιωματούχους να καλέσουν τον Κινέζο πρεσβευτή για να δώσει εξηγήσει για τις ενέργειες της χώρας του. Παρατηρούμε μια ολοένα και πιο επιθετική συμπεριφορά και ρητορική από το Πεκίνο τους τελευταίους μήνες, που απειλούν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή», ανέφερε η Τρας σε ανακοίνωσή της.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο προτρέπει την Κίνα να επιλύσει τυχόν διαφορές με ειρηνικά μέσα, χωρίς την απειλή ή τη χρήση βίας ή εξαναγκασμού», συμπλήρωσε η επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας.

Πελόζι: Σαν φοβισμένος νταής λειτουργεί ο Κινέζος Πρόεδρος

«Έχει προβλήματα με την οικονομία του. Λειτουργεί σαν φοβισμένος νταής», δήλωσε η Νάνσι Πελόζι, Πρόεδρος της Αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, η οποία, αναφερόμενη στην Ταιβάν, τόνισε πως «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στην κινεζική κυβέρνηση να απομονώσει την Ταιβάν».

Συγκεκριμένα, η Ν. Πελόζι παραχώρησε συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC και στην εκπομπή «Today».

Η Πρόεδρος της Αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων τόνισε ότι «άξιζε τον κόπο» το ταξίδι, το οποίο πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα στην Ταιβάν και το οποίο προκάλεσε και εξακολουθεί να προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις της Κίνας και του Κομμουνιστικού Κόμματος που μονοπωλεί την πολιτική εξουσία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments