Διεθνή

Ζελένσκι: “Ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει με την απελευθέρωση της Κριμαίας”

Ζελένσκι: “Ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει με την απελευθέρωση της Κριμαίας”

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ζελένσκι: «Η Κριμαία είναι ουκρανική και δεν θα την εγκαταλείψουμε ποτέ» είπε χαρακτηριστικά ο Oυκρανός πρόεδρος

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε στο διάγγελμά του ότι ο πόλεμος με τη Ρωσία δεν θα τελειώσει προτού η χερσόνησος της Κριμαίας, στη Μαύρη Θάλασσα, που προσαρτήθηκε από τη Μόσχα το 2014, απελευθερωθεί. «Η Κριμαία είναι ουκρανική και δεν θα την εγκαταλείψουμε ποτέ», είπε.

«Η περιοχή της Μαύρης Θάλασσας δεν μπορεί να είναι ασφαλής όσο η Κριμαία είναι κατεχόμενη. Δεν θα υπάρξει σταθερή και διαρκής ειρήνη σε πολλές χώρες που βρέχονται από τη Μεσόγειο όσο η Ρωσία είναι σε θέση να χρησιμοποιεί τη χερσόνησό μας ως στρατιωτική βάση της».

«Αυτός ο ρωσικός πόλεμος εναντίον της Ουκρανίας και ολόκληρης της ελεύθερης Ευρώπης άρχισε με την Κριμαία και πρέπει να τελειώσει με την Κριμαία – με την απελευθέρωσή της», επέμεινε ο Oυκρανός πρόεδρος.

Νωρίτερα χθες, σημειώθηκαν εκρήξεις σε ρωσική στρατιωτική βάση στην Κριμαία. Οι ρωσικές αρχές έκαναν λόγο για ανάφλεξη πυρομαχικών σε αποθήκη, με τον απολογισμό των θυμάτων που έδωσαν να κάνει λόγο για έναν νεκρό και πέντε τραυματίες. Το Κίεβο «φυσικά δεν αναλαμβάνει» την ευθύνη για την έκρηξη, «τι σχέση έχουμε εμείς;»,είπε ο Μιχάιλο Πόντολιακ, σύμβουλος του προέδρου Ζελένσκι, μολονότι η εφημερίδα New York Times έκανε λόγο στην ηλεκτρονική της έκδοση για ουκρανική επίθεση με απροσδιόριστο όπλο.

Ουκρανία: Συνολικά 458 άμαχοι σκοτώθηκαν στην Μπούτσα

Κατά τη διάρκεια της ρωσικής κατοχής στην πόλη Μπούτσα, που βρίσκεται κοντά στο Κίεβο, σκοτώθηκαν 458 άμαχοι εκ των οποίων οι 419 εκτελέσθηκαν ή πέθαναν από βασανιστήρια, δήλωσε η αναπληρώτρια δήμαρχος της Μπούτσα Μιχαηλίνα Σκόρικ- Σκαρόφσκαγια κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Στην επικράτεια της κοινότητας Μπούτσα βρήκαμε και ταυτοποιήσαμε 458 πτώματα, ανθρώπους που σκοτώθηκαν κατά τη ρωσική στρατιωτική εισβολή. Από αυτούς οι 419 σκοτώθηκαν από Ρώσους στρατιωτικούς. Μεταξύ των νεκρών είναι 12 παιδιά, έως ηλικίας 21 ετών», δήλωσε η αντιδήμαρχος.

Μεταξύ των νεκρών 366 είναι άνδρες και 86 γυναίκες. Σύμφωνα με την Σκαρόφσκαγια, οι περισσότεροι εκτελέσθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους ενώ προσπαθούσαν να φύγουν από την πόλη, 116 πτώματα βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο κοντά στην εκκλησία του Αποστόλου Ανδρέα και Αγίων Πάντων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments