Οδηγός

Συντάξεις Σεπτεμβρίου 2022: Οι πληρωμές για όλα τα ταμεία

Συντάξεις Σεπτεμβρίου 2022: Οι πληρωμές για όλα τα ταμεία

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Μπαράζ πληρωμών αναμένεται να ξεκινήσει το αμέσως προσεχές διάστημα

Μπαράζ πληρωμών αναμένεται να ξεκινήσει το αμέσως προσεχές διάστημα και θα αφορά τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2022. Οι πληρωμές θα ξεκινήσουν από 26 Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν στις 30 του ίδιου μήνα.

Το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών

  • Στις 26 Αυγούστου 2022, ημέρα Παρασκευή, θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις από τους τέως φορείς: ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.
  • Στις 29 Αυγούστου 2022, ημέρα Δευτέρα, θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τράπεζες, εντασσόμενα (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και Δημόσιο που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1, 3, 5, 7, 9.
  • Στις 30 Αυγούστου 2022, ημέρα Τρίτη, θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τράπεζες, εντασσόμενα (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και Δημόσιο που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0, 2, 4, 6, 8.

Συντάξεις: Έρχεται τριπλή αύξηση στις αποδοχές το 2023

Τριπλή αύξηση στις συντάξεις τους αναμένεται να δουν χιλιάδες συνταξιούχοι από το 2023 ενώ εκκρεμεί ακόμα η πολιτική απόφαση για τα κομμένα δώρα και τις επικουρικές μετά την σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Μεγάλοι κερδισμένοι θα είναι περίπου 1 εκατομμύριο συνταξιούχοι που θα καρπωθούν την αύξηση που εκτιμάται ότι θα κινηθεί ακόμα και στα επίπεδα του 6% με τον Χρήστο Σταϊκούρα να δηλώνει ότι «είναι δεδομένη η αύξηση των συντάξεων το 2023, η οποία θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις λόγω του πληθωρισμού».

Ο λόγος, πάντως, που η αύξηση αυτή δεν θα αφορά περισσότερους συνταξιούχους κρύβεται στο γεγονός ότι όσοι έχουν προσωπική διαφορά θα δουν μόνο λογιστική αύξηση και όχι στην τσέπη τους καθώς η αναπροσαρμογή που δικαιούνται από την 1η Ιανουαρίου 2023 θα συμψηφιστεί. Παράλληλα από το 2023 καταργείται η φορολογική εισφορά αλληλεγγύης που παρακρατείται από συνταξιούχους με συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ καθώς αφορά φορολογητέα εισοδήματα από 12.000 έως 20.000 ευρώ σε ετήσια βάση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments